Válogatott

Szalai bátorságról, Kovács keserűségről beszélt

Lássuk csak, hogy látták a fiúk a tamperei zakót!

Szalai Ádám, a magyar válogatott csapatkapitánya szerint sokkal bátrabb játékra van szükség ahhoz, hogy eredményesek legyenek. Kihagyhatatlanok a meccset közvetítő Hajdú B. István legjobb beszólásai.

A Nemzetek Ligája szombati nyitányán Finnországban elszenvedett 1–0-ás vereséget követően a Hoffenheim támadója kijelentette, nem volt rajtuk nyomás Tamperében, de sokkal több kellett volna mindenkitől.

Hiányzott, hogy felvállaljuk az egy-egy elleni párharcokat, bátrabban kellett volna játszani a finn csapat ellen. Amíg nem merünk olyan döntéseket hozni, amelyekre éles helyzetekben szükség lenne, addig nem fogunk még több helyzetet kialakítani, és veszélyesebben futballozni – fejtette ki.

A Bundesliga góllövőlistáját vezető támadó hangsúlyozta, a szövetségi kapitányváltás óta az edzések teljesen rendben voltak, sok fiatal szóhoz is jutott, s nekik is kellene nemzetközi szinten egyre többet felvállalni a párharcokból.

Kovács István, a Vidi FC támadója négy év után játszott újra a válogatottban: 26 éves futballista legutóbb 2014 novemberében az oroszok elleni barátságos mérkőzésen képviselte a magyar színeket.

Örülök, hogy újra lehetőséget kaptam kezdőként, ettől függetlenül keserű a szám íze a vereség miatt, ráadásul ezt csak tetézi, hogy az én hibámból kaptuk a gólt, ami alapvetően megváltoztatta a játék képét, hiszen onnantól a finnek játszhatták a saját játékukat

– nyilatkozta Kovács az MTI-nek. A futballista elmondta, a Vidiben egy kicsit hátravontabban futballozik, ebből is adódott a hibája, hiszen háttal vette át a labdát.

Sallai Roland arról beszélt, hogy minél gyorsabban el kell felejteni ezt az összecsapást.

– Vegyes érzelmek vannak bennem, hiszen megvoltak a lehetőségeink, de nem tudtunk élni velük. Nem erre számítottunk, a középpályán a labdavesztések után gyorsan átjöttek rajtunk, a gólt is ebből kaptuk. Mindenesetre le kell szűrnünk tanúságokat – mondta a Freiburg futballistája.

Nyitókép: Antti Yrjonen/NurPhoto via Getty Images

Olvasói sztorik