Válogatott

Szerencséje sem volt a magyar U21-válogatottnak a svédek ellen

A mieink kapufát lőttek, ráadásul többször is a gólvonalon mentett az ellenfél, amely így is nyert 1-0-ra az Európa-bajnoki selejtezőn.

U21-es Európa-bajnoki selejtező, 6. csoport

Svédország–Magyarország 1-0 (1-0)
Falkenberg. Játékvezető: Clancy (skót)
Magyarország: Demjén – Katona M., Lenzsér, Spandler – Vida M. – Varga K., Gazdag, Haris (Kundrák, 66.), Banó-Szabó (Szivacski, 76.) – Zsótér – Bíró B. Szövetségi edző: Michael Boris
Gólszerző: Svanberg (26.)

Az U21-es Európa-bajnokságért folyó csata újabb állomásához érkezett a magyar válogatott: a 6. csoportban veretlenül menetelő Svédország vendége volt péntek este. A mieink 11 ponttal a harmadik helyről várták a találkozót, hat ponttal lemaradva az egy meccsel többet játszó ellenféltől, és immár kilenccel a közben Máltát simán verő belgák mögött.

A mieinké volt az első kapura tartó lövés, Zsótér löketét védte a hazaiak kapusa. Demjén is munkában volt, majd ismét Zsótér volt a főszereplő a kapu előtt: kapásból a kapufát találta telibe. Egy szöglet után a hibázó hazai kapust a védők segítették ki a gólvonalon. Nem igazán volt benne a játékban, de nem sokkal később már a magyar háló rezdült meg: Svanberg a 26. percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak.

Az első félidő hajrájában mindkét kapu előtt adódott még lehetőség: Rakip kísérlete nem sokkal ment mellé, majd egy magyar szöglet után Lenzsér fejesét a hosszú sarokból vágták ki.

Nilsson kapufájával indult a második félidő, megúsztuk. Demjén védett nem sokkal később, majd Zsótér fejesénél már a magyarok jártak közel a gólhoz. Nehezítette a játékot, hogy komoly esőzés kezdte áztatni a pályát, csúszkáltak a játékosok, és a labda is sokkal jobban felgyorsult egy-egy átadásnál, vagy pont, hogy megállt egy-egy pocsolyában. Igyekeztek, de értékelhető játékot már alig tudtak bemutatni a felek: egy nagy magyar lehetőséget ismét a gólvonal előtt állítottak meg a svéd védők, így maradt az 1-0, Svédország pedig visszavette első helyét a szintén 20 pontos belgáktól.

A magyar csapat hátránya kilenc pont az éllovas svéd, belga duó mögött: matematikai esélye még maradt a második hely megszerzésére, de ha nem győzi le kedden (Szusza Ferenc Stadion, 18 óra) legalább négy góllal a belgákat, akkor arról is biztosan lemarad. A mai vereséggel eldőlt, hogy az Eb-re és így az olimpiára már nincs esélye a mieinknek.

Kiemelt kép: mlsz.hu

Olvasói sztorik