Válogatott

Southgate keretet hirdetett, tizennyolc játékos maradt a vb-ről

Az angolok szövetségi kapitány behívta a Manchester United balhátvédjét és a Burnley-védelem oszlopát is.

Jövő héten kezdetét veszi az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) legújabb versenysorozata, a Nemzetek Ligája, éppen ezért a napokban folyamatosan hirdetik ki a válogatott kereteket a szövetségi kapitányok: a magyarok ellen készülő finn csapatban például egy Bundesliga-sztár is megtalálható, a vb-n nagyot égő németeknél pedig Löw meghúzta a váratlant a keret kijelölésénél.

Ezúttal a világbajnoki negyedik helyet szerző angolok szövetségi kapitánya, Gareth Southgate fedte fel a kártyáit. Ahogyan az várható volt, az angol tréner az oroszországi tornán bravúrosan szereplő játékosok zömének ad ismét bizonyítási lehetőséget, a 23 fős keretből 18-an voltak tagjai a vb-keretnek is.

Eldőlt, mely magyar tv-csatornák közvetítik a Vidi, a Chelsea és a Milan meccseit
Európa Ligát néznél? Mutatjuk, hova kell kapcsolni.

Annak ellenére, hogy a Manchester United pocsékul kezdte a Premier League mostani kiírását, meghívót kapott a balhátvéd, Luke Shaw – aki az első fordulóban megszerezte első gólját az MU-ban –, valamint ismét magára húzhatja a nemzeti mezt a vb-ről sérülés miatt hiányzó liverpooli duó, Adam Lallana és Joe Gomez. Szintén meglepő név lehet a 23-as listát böngészve a Burnley-védő, James Tarkowski, valamint a Southampton-kapus, Alex McCarthy.

Íme, a 23-as keret.

címlapfotó: AFP / Paul ELLIS

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik