Ha Dzsudzsák jövő hétig csapatot talál, tagja lehet a válogatottnak

Marco Rossi szövetségi kapitány nyilatkozott a magyar szélsőről és Nikolics Nemanjáról is.

Továbbra is téma az eddig a válogatott csapatkapitányi karszalagját is viselő Dzsudzsák Balázs nemzeti együttesbeli jövője: mint ismert, a magyar szélső távozott az al-Vahdától június végén, egyelőre viszont nincs új csapata.

Marco Rossi szövetségi kapitány viszont jelezte: olyan játékosokra számít a válogatottban, akik játékban vannak, így elengedhetetlen, hogy az eddigi csapatkapitány is edzésbe álljon új együttesénél. A kapitány a DigiSport 24-gyel is megosztotta gondolatait ebben a témában:

– Számomra nem a képességei jelentik a kérdőjelet. Technikailag és taktikailag is nagyon képzett, az utóbbi tíz év legjobb magyar játékosa Gera Zoltán mellett. Kifejezetten kedvelem a játékát, és egyébként jó kapcsolatban vagyok vele, jól ismerem. De ha nem edz és nem játszik rendszeresen, hogy tudna pályára lépni a finnek ellen? Ha ezen a héten vagy a következőn talál magának csapatot, és fizikailag jó állapotban van, akkor nem kérdés, hogy tagja lesz-e a keretnek. Szerintem ez normális

– vélekedett Marco Rossi, aki az említett Gera Zoltánt legendának nevezte, és jelezte: örülne neki, ha lenne még néhány olyan képességű játékosa, mint ő.

Rossi azt is elmondta, számára Nikolics Nemanja az egyik legjobb magyar játékos, azonban senkinek sem tudja garantálni a helyet a kezdőcsapatban. Mint ismert, az észak-amerikai profiligában légióskodó támadó nemrég lemondta a válogatottságot, s kérdés, Rossi hívására visszatérne-e a csapathoz.

Címlapkép: Andrew Surma/NurPhoto/AFP