Válogatott

A korábbi válogatott játékos szerint mindegy, hogy Leekens vagy Rossi

Kritikus vélemény.

A FIFA döntött, 2026-ban már 48 csapat részvételével rendeznek világbajnokságot, így akár csettinthetnénk is, hogy ez milyen jó lehetőség Magyarország számára. A mindmáig legutolsó, azaz 1986-os magyar vb-csapat kapusa, a DIGI Sport híradójának nyilatkozó Szendrei József azonban közel sem ilyen optimista.

Túl sok reményt nem fűzök hozzá, akár a következő 10-15 évben sem, hogy nekünk lesz esélyünk kijutni, annak ellenére, hogy felemelik a résztvevők létszámát. Főleg, most látva az oroszországi világbajnokságon, hogy gyakorlatilag megszűntek már az ún. kiscsapatok. Minden ország fejlődik, amire meg lehet tanítani a játékosokat, arra már meg tudják tanítani õket mindenhol a világon. Természetesen nem tudnak Messiket vagy Cristiano Ronaldókat nevelni, de fizikailag jól felkészített játékost, taktikailag topon lévő játékost, ütközni tudó, sokat futó játékost már a világ minden táján fel tudnak nevelni – fogalmazott a tízszeres válogatott kapus.

Barca-kedvencre hajt a Real Madrid; újabb magyar focistát csábít el a felcsúti luxus
Nagy nap, szenzációs hírek: csokorba szedtük a legérdekesebbeket.

Kevés ilyen játékost láthattunk Georges Leekens válogatottjában, de majd Marc Rossi összerak egy jó csapatot – gondolhatják a szurkolók, de nem így Szendrei, aki szerint mindegy, ki a kapitány.

Erről sajnos a Jézus Krisztus-effektus jut eszembe, nekünk mindig kell egy Jézus Krisztus, akit megfeszítünk, és ráfogjuk az összes bűnt. Nem hiszem, hogy olyan túl sok múlik a szövetségi kapitány személyén, az egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz. Nem hiszem, hogy döntően befolyásolja a magyar válogatott szereplését az, hogy ki ül a válogatott kispadján – mondta az Újpest, a Málaga és a Cádiz egykori játékosa.

Rossi magyar kapitány lett. Fotó és címlapfotó: fcdac.sk
Olvasói sztorik