Válogatott

Dibusz csapattársára “keni” a potyát

"Háríthattam volna, ha..."

Lovrencsics Gergő nem hibáztatta csapattársát, Kádár Tamást, aki a 2-1-es vereséget jelentő öngólt vétette a magyar labdarúgó-válogatott szombati felkészülési mérkőzésén, az oroszországi világbajnokságra készülő ausztrálok ellen.

– A mezőny egyik legjobbja volt, ez akár velem is előfordulhatott volna – fogalmazott Lovrencsics.

– Az első félidőben megvoltak azok a lehetőségeink, amikre készültünk. Az volt a terv, hogy labdatartásból járassuk a labdát, kijátsszuk valamelyik oldalra, majd egy gyors forgatással a másik, üres szélre áttéve gyors akciót vigyünk végig – fejtette ki.
Leszögezte, jobban játszottak, mint a szerdai, fehéroroszok elleni 1-1-es döntetlen alkalmával, de a helyzeteik nem mentek be. Rámutatott, ebben közrejátszhatott a fáradtság is, hiszen három nap alatt második összecsapásukat játszották az idény végén.

– Így is sok pozitívum volt az előző mérkőzéshez képest.

– Nagyon sikeres szezon van mögöttem, önbizalommal érkeztem a válogatottba, és ezt meg is tudtam mutatni a pályán – értékelt Sallai Roland. Kiemelte, örül neki, hogy a legutóbbi találkozóhoz képest is előrébb tudott lépni.

Dibusz Dénes azt mondta, nagyon rossz volt megélni a két kapott gólt, különösen az elsőt.

– Úgy érzem, háríthattam volna, ha számítok rá, hogy el fog jönni a kapuig a labda” – utalt az ausztrálok vezető találatára, amelynél a frissen beállt Arzani lövését engedte el Vinícius Paulo. – Nem indultam el korábban, amikor pedig érzékeltem, hogy ő nem fog tisztázni, megpróbáltam védeni, de sajnos nem sikerült.

Kiemelte, az első félidő jól sikerült, nem engedtek az ausztráloknak veszélyes lehetőségeket, a szünet után viszont agresszívebbek lettek a vendégek, nem hagyták őket szabadon játszani.

– Ezzel együtt úgy gondolom, teljesen “döntetlenszagú” mérkőzés volt.

Az ausztrálok Franciaországgal, Dániával és Peruval találkoznak a jövő csütörtökön kezdődő vb-n, míg a magyar együttes ősszel már tétmérkőzéseken szerepel: szeptember 8-án Finnországba látogat, majd három nappal később – zárt kapuk mögött – a görögöket fogadja a Nemzetek Ligájában.

Forrás: MTI
Címlapkép: MLSZ

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!