Válogatott

Bennük bízik Leekens kapitány: íme az új légióskeret

Nagy visszatérők és fiatalok.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy két új név már biztosan szerepel Georges Leekens szövetségi kapitány bő légióskeretében, miután az mlsz.hu, hogy Futács Márkó és Sallói Dániel is behívót kapott a Fehéroroszország és az Ausztrália elleni felkészülési találkozókra.

A szövetségi hivatalos oldala ezúttal közzétette a magyar válogatott teljes légióskeretét, az NB I-ből meghívásra kerülőkről jövő pénteken dönt majd a kapitány, amikor a légiósok keretét is véglegesíti.

– Nagyon örülök, hogy ismét együtt lesz a csapat és újabb két mérkőzést játszhatunk. Köszönöm a kluboknak, hogy egy ilyen hosszú szezon után is a válogatott rendelkezésére állnak játékosaik – mondta az mlsz.hu-nak a szövetségi kapitány. – Két fontos mérkőzés vár ránk, a dolgunkat pedig tovább nehezíti, hogy különösen rövid idő alatt játsszuk le ezt a két találkozót annak érdekében, hogy így a játékosoknak néhány extra pihenőnapot biztosítsunk a következő szezonra történő felkészülés megkezdése előtt. Ugyanakkor azt gondolom, hogy még a szezon végén is extra motivációt kell adnia a válogatott meghívónak minden játékosnak– a fáradtság és a kisebb sérülések ellenére is. A szezon végi nehézségek miatt döntöttem nagyobb keret kihirdetése mellett, hogy így minden esetlegesen felmerülő problémára legyen megoldásunk. Emellett – ahogy korábban már említettem –, egyeztetek Michael Boris U21-es szövetségi edzővel arról, hogy elérhető-e az A-válogatott számára néhány tehetséges játékos az ő csapatából is.

Neymar korábbi csapattársát akarja a Fradi
Brazil válogatottra csapna le Thomas Doll.

A férfi A-válogatott kerete

Kapus: Gulácsi Péter (RB Leipzig)

Védők: Bese Barnabás (Le Havre), Guzmics Richárd (Csenpien), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korcsmár Zsolt (FC Midtjylland), Lang Ádám (AS Nancy Lorraine)

Középpályások: Elek Ákos (Kajrat Almati), Kleinheisler László (Asztana FK), Nagy Ádám (Bologna FC 1909), Pintér Ádám (Greuther Fürth), Sallai Roland (APOEL), Szoboszlai Dominik (FC Liefering), Vadócz Krisztián (Kitchee SC)

Támadók: Dzsudzsák Balázs (al-Vahda), Futács Márkó (Hajduk Split), Gyurcsó Ádám (Hajduk Split), Holman Dávid (Slovan Bratislava), Kalmár Zsolt (DAC), Németh Krisztián (New England Revolution), Sallói Dániel (Sporting Kansas City), Stieber Zoltán (DC United), Szalai Ádám (TSG 1899 Hoffenheim)