Válogatott

Fejlődött a csapat a válogatott védője szerint

Fiola Attila: Azért küzdünk, hogy a szurkolókat magunk mögé állítsuk.

Akárcsak Kazahsztán ellen múlt héten, úgy Skócia ellen is kilencven percet játszott a magyar válogatottban Fiola Attila. A Videoton védőjére mindkét alkalommal középhátvédként számított Georges Leekens szövetségi kapitány. Fiola az 1-0-s vereséggel végződő skótok elleni találkozó után a Rangadónak adott interjújában elmondta, a védekezés mindenképpen jobb volt a péntekihez képest, és ugyanezt megerősítette a tizenegyest hárító Gulácsi Péter is.

Mutatjuk Hajdú B. zseniális beszólásait a skótok elleni zakó során
„A közönség most nem ment haza a hatvanadik percben.”

– Masszívabb volt ez a felállás, ha a két széle visszajött, akkor öten voltunk hátul. Hosszútávon ez a szerkezet jó lehet. Ha úgy nézzük, lehetett volna fordítva is, nyerhettünk volna akár 2-1-re is, de nem rúgtuk be a helyzeteket és kaptunk egy elkerülhető gólt – mondta az NB I-es játékos. – A csapat fejlődött ebben a pár napban. A helyzetkihasználás döntött, Gulácsinak a tizenegyesen kívül nem is kellett védenie. Azért küzdünk, hogy a szurkolókat magunk mögé állítsuk, ha jön a jó játék és az eredmények, akkor biztosan mögöttünk lesznek.

Most kicsit gödörben van a csapat, próbálunk ezen alakítani, reméljük a következő két meccs jobban fog sikerülni és akkor a Nemzetek Ligájának egy felkészült csapattal futunk neki. Sok sikert kívánt nekünk Leekens kapitány, azt mondta ez már jobban nézett ki, mint a kazahok ellen, de mélyebben nem ment bele az elemzésbe – zárta Fiola.

Gulácsin nem múlt, tizenegyest fogott fotó: mlsz.hu

– Sokkal stabilabb volt az ötvédős rendszer, jól lezártuk a területeket, a tizenegyesen és a gólon kívül nem volt helyzete az ellenfélnek – ezt már a tizenegyest hárító Gulácsi Péter mondta a találkozó után. – Mi pontrúgásokból és egy labdaszerzésből veszélyesek tudtunk lenni, a döntetlen benne volt a meccsben. Ezen a szinten már nincs olyan csapat, amire legyinthetünk, hogy biztosan legyőzzük, a skótok például tele vannak Premier League- és Championship-játékosokkal. Kiegyenlített meccset játszottunk. Ők kezdeményeztek többet, számunkra a védekezés és a stabilitás volt a legfontosabb, de tudtuk, hogy lesznek helyzeteink. Ez így is történt, de sajnos hátul nem sikerült nullára lehozni.

címlapfotó: mlsz.hu

Olvasói sztorik