Válogatott

Skócia ellen is kikapott a Leekens-csapat

Kazahsztán után újabb vereséget szenvedett a magyar válogatott.

Felkészülési mérkőzés

Magyarország – Skócia 0-1 (0-0) 
Groupama Aréna, játékvezető: Lechner (osztrák). Magyarország: Gulácsi – Fiola, Otigba, Guzmics, Hangya (Szabó J., a szünetben) – Lovrencsics, Pintér (Elek, a szünetben), Kleinheisler (Pátkai, 67.), Dzsudzsák (Németh, 58.) – Szalai (Böde, 77.), Varga R (Nikolics, 83.). Szövetségi kapitány: Georges Leekens.
Skócia: A. McGregor – Hendry, Mulgrew, McKenna – Fraser (Paterson, 81.), McGinn, C. McGregor (Cummings, 92.), A. Robertson (Douglas, 66.) – Armstrong, Phillips (McBurnie, 84.), Forrest (Christie, 77.). Szövetségi kapitány: Alex McLeish.

Gólszerző: Phillips (48.)

„Nem egy barátságos meccs lesz a számunkra” – nyilatkozta a magyar válogatott szélső védője, Hangya Szilveszter a Skócia elleni felkészülés találkozó előtti sajtótájékoztatón.

Valóban volt mit kijavítania Georges Leekens csapatának, hiszen múlt hét pénteken csúnya vereségbe szaladt bele Kazahsztán ellen hazai pályán.

Kedd este akárcsak a kazahokat, a skótokat is a Groupama Arénában fogadtuk, igaz ezúttal nem 134 ezer néző figyelte a lelátóról a két fél összecsapását, mint 1954-ben a Hampden Parkban.

Bátran és kezdeményezőbben lépett fel a magyar csapat az első percekben, igaz a helyzetek elmaradtak, de Lovrencsics és Dzsudzsák is próbálkozott lövéssel. Csapatkapitányunk a 20. percben már a gólhoz is közel járt, tizennyolc méterről leadott szabadrúgását McGregor védte. A 40. percig mindössze egy kapura lövéssel büszkélkedhettek a vendégek, ekkor azonban hatalmas lehetőséghez jutottak, Kleinheisler aprónak tűnő szabálytalanságát lefújta az osztrák spori és tizenegyest ítélt. A hatalmas eséllyel viszont nem élt Mulgrew, a bal oldalra tartó lövését Gulácsi védte. Az első félidő végén kis híján előnnyel mehetett a magyar csapat a szünetre, a hosszabbításban Dzsudzsák szöglete után Guzmics fejelt, ám a kapufa tövénél álló védő tisztázott.

Lovrencsics aktívan játszott MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Szalai agyvize már a fordulás utáni első percben felforrt, de jogosan nem ítélt a javára tizenegyest a játékvezető. Két perccel később már nem csak a Hoffenheim támadója, hanem minden más magyar ember bosszankodhatott, Fraser jobb oldali beadását ugyanis Phillips a hálóba lőtte, 0-1 – a gólt ide kattintva nézheted meg.

A 60. percben az addig szürkén játszó Varga Roland kínálta meg McGregort majd harmincról, nagyot kellett kapaszkodnia a kapusnak, három percre rá szintén a Fradi támadója kísérletezett távolról szabadrúgásból, ez is veszélyes volt.

Ezt üzeni a tábor a magyar válogatottnak – FOTÓ
Íme a Carpathian Brigade kiírása.

Támadásban maradt csapatunk, két percen belül két  nagy helyzet is adódott Szalai előtt, előbb a 71. percben ajtó-ablak ziccerben rúgta a kapusba a labdát, majd Lovrencsics beadását pörgette a jobb kapufa mellé.

A hajrára Böde és Nikolics is szerepet kapott, mezőnyfölényben játszott a hazai gárda, de az egyenlítés már nem jött össze, második meccsét is elveszítette Leekens hazánk kispadján.

Olvasói sztorik