Válogatott

Dárdai elmondta, mi kell ahhoz, hogy visszavegye a magyar válogatottat

Arról is beszélt, mi a nemzeti együttes legnagyobb problémája.

Dárdai Pállal Berlinben beszélgetett a Bors, a magyar fociválogatott korábbi szövetségi kapitány elmondta, szerinte mi a legnagyobb baja a mostani válogatottnak.

– Ez most a legnagyobb probléma szerintem. Ön lát jelenlegi zsenit? Én nem. Balázst annak tartottam, de már ő is harminc fölött van – idézi a lap a Hertha edzőjét. – Gera Zoltán szintén kifelé megy. Vezéregyéniségnek gondoltam Királyt, Juhászt és Szalait. Mára csak az utóbbi maradt, de ő csatár. Hogy szervezze meg a játékot, ha elöl játszik? Kellene egy vezértengely, ám ez most nincs. Ezért lesz roppant nehéz feladata Leekensnek.

HÍRZUHATAG

Sorsoltak
Egymás ellen a két klubóriás az Európa Ligában
Provokáció
Magyar edző gúnyolódott a Napoli sztárjával?
Utód
Real-játékos pótolhatja Griezmannt Madridban

S, hogy mi várható? Ott leszünk-e a 2020-as Európa-bajnokságon?

– Nyomást nem szabad helyezni a srácokra – vélekedett Dárdai. – Ha ezt kimondjuk, a szurkolók megvadulnak. Ekkora rogyás után szerintem a kezdeti cél, a tisztes helytállás. Nyerjük vissza a közönséget, a játékosok között legyen újra a csapategység. Az elmúlt időben ezek hiányoztak.

Dárdai Pál egyelőre élvezi a munkát Berlinben Fotó: AFP/DPA/ Axel Heimken

Dárdai úgy véli, nem elképzelhetetlen, hogy visszatér a nemzeti csapat élére, ám arra még várni kell, hiszen nagyszerűen érzi magát Berlinben.

– A válogatottal az a legnagyobb gond, hogy két meccs között hatalmas a szünet – magyarázta. – Nyugdíjas állás. Még fiatal vagyok, tele ambíciókkal. Később lehet, hogy elgondolkodom rajta. De egyelőre korai erről beszélni. Előfordulhat, hogy belefáradok ebbe az egészbe.

Olvasói sztorik