Válogatott

Külföldre szerződhetnek a nyáron a magyar válogatott játékosai

Eppel Márton és Ugrai Roland iránt is folyamatos az érdeklődés.

A 45 éves játékosügynök, Filipovics Vladan adott interjút a szlovákiai Új Szónak. Filipovics rengeteg külföldi átigazolást intézett már, a magyar válogatott labdarúgók többségét ő képviseli, és a nyárra is nagy mozgást vár.

– Télen általában jóval kevesebben váltanak klubot, mint nyáron. Ezúttal is ez volt a helyzet, egyelőre két játékosom, Huszti Szabolcs és Gyurcsó Ádám került új egyesülethez. Nagyjából erre is számítottam, az biztos, hogy nyáron lényegesen több kliensem szerződik máshová. Azért hangsúlyoztam, hogy egyelőre, mert Európa néhány országában és Ázsiában csak február közepén, illetve végén zárul az átigazolási időszak, így még valami összejöhet – fogalmazott Filipovics.

Rajtuk kívül kik iránt volt érdeklődés? – tette fel a kérdést a lap. Az egyaránt négyszeres válogatott Eppel Márton és Ugrai Roland került ekkor szóba.

– Eppel Márton, az NB I legutóbbi gólkirálya konkrét ajánlatot kapott az olasz második vonalban szereplő Virtus Entellától, a Honvéd el is engedte volna, de Marci nagyobb kihívásra vágyik. Néhány dél-koreai klub is jelentkezett érte. A válogatott csatárt még egyéves szerződés köti a kispestiekhez, tehát addig csak a klub beleegyezésével kerülhet máshová. Eppelen kívül a kiváló őszi szezont produkáló, a válogatottba szinte berobbanó diósgyőri Ugrai Rolandot több külföldi klub is szívesen látná.

Ugrai iránt is van érdeklődés Fotó: Getty Images
Olvasói sztorik