Válogatott

Magyarországgal rendeznének Európa-bajnokságot az osztrákok

A remek stadionhelyzettel példálóznak.

A kurier.at péntek reggeli beszámolója szerint Heinz-Christian Strache sportminiszter csütörtökön részt vett a 9. osztrák labdarúgó-kongresszuson, és nem óvatoskodott a kritikával.

Ezt olvastad már?
Neymar: nem én döntöm el, ki rúgja a tizenegyest

„A bécsi Ernst Happel Stadion le van pusztulva, ráadásul meglepődtem, amikor hallottam, hogy a tetőszerkezet műemléknek számít. Szükségünk van egy nemzeti stadionra, amely alkalmas a nemzetközi események befogadására. Magyarország megmutatta, hogyan kell csinálni” – fogalmazott.

Leopold Windtner, az Osztrák Labdarúgó Szövetség elnöke azon nyomban reagált az elhangzottakra.

„Ha valaki néhány évvel ezelőtt azt mondja nekem, Magyarország jelöli ki számunkra a helyes utat, csak ráztam volna a fejemet, pedig valóban ez történt. Amellett, hogy a Puskás Ferenc Stadionban 65 ezer ülőhely lesz, sok új stadion épül az országban. Linzben ugyan újjáépítették a stadiont 32 millió euróért, mégsem alkalmas nemzetközi mérkőzésekre” – ismerte el a sportvezető.

Ilyen fázisban volt december közepén a Puskás-stadion építése Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu és Kapdebo László

A finanszírozás kérdésében véleménykülönbség alakult ki. Windtner szerint a gazdasági helyzet egy 50 ezres, modern, multifunkcionális aréna megépítését teszi lehetővé, Strache azonban nyitott a magánbefektetések iránt.

„Lehetne Red Bull Arena is az új nemzeti stadion” – hangsúlyozta. Bennfentesek azonban nem tudják elképzelni, hogy Dietrich Mateschitz a New Jersey-i stadionépítéssel kapcsolatos problémák után ismét vállalati forrást biztosítana egy ilyen építkezéshez.

A sportminiszter rávilágított a hosszú távú célra is:

„A Nemzeti Stadionnal újra versenyezhetnénk egy Európa-bajnokság megrendezéséért, Magyarországgal együtt” – árulta el Heinz-Christian Strache is.

Olvasói sztorik