Válogatott

A görögök ellen kell zárt kapuk mögött játszania a válogatottnak

Itt a pontos Nemzetek Ligája-menetrend.

Mint beszámoltunk róla, a magyar válogatott Görögország, Finnország és Észtország ellen harcolhat a továbbjutásért az újonnan induló sorozatban, a Nemzetek Ligájában.

Jó formában a csapatkapitány, de most nem jött össze:
Hatalmasat szólt a kapufa Dzsudzsák kihagyott tizenegyesénél – VIDEÓ

A sorsolás befejezését követően az egy csoportba került csapatok képviselői a helyszínen le is egyeztették a csoport menetrendjét, hogy ki, kivel, mikor játszik. Ugyanakkor a mérkőzések kezdési időpontjait az UEFA határozza meg a jogtulajdonos TV-társaságok felmerülő igényeinek figyelembevételével – immár ez is ismert az MLSZ honlapjának tájékoztatása alapján.

A magyar válogatott mérkőzései a Nemzetek Ligájában

2018. szeptember 8. szombat, 18.00: Finnország–Magyarország

2018. szeptember 11. kedd, 20.45: Magyarország–Görögország

2018. október 12. péntek, 20.45: Görögország–Magyarország

2018. október 15. hétfő, 20.45: Észtország–Magyarország

2018. november 15. csütörtök, 20.45: Magyarország–Észtország

2018. november 18. vasárnap, 20.45: Magyarország–Finnország

Idegenben kezd a magyar csapat Fotó: www.mlsz.hu

Egyértelmű hátrányt jelent, hogy a válogatott zártkapus mérkőzésen, szurkolói nélkül kezdi a Nemzetek Ligája sorozatban hazai szereplését, hiszen a 2015-ös magyar–román Eb-selejtező után az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) megbüntette a Magyar Labdarúgó Szövetséget, amelyre a zártkapus szankció mellett 70 ezer eurós (21.84 millió forint) pénzbírságot is kiszabott.

Az UEFA ellenőre három vétséget tüntetett fel jelentésében: a szurkolók egy része tiszteletlenül viselkedett a román himnusz alatt; rasszista magatartás (cigányozás); a menekülőutak blokkolása. Az UEFA illetékes testülete 2015. novemberében elutasította a MLSZ fellebbezését, így már ekkor eldőlt, hogy a válogatottnak a következő UEFA-lebonyolítású hazai tétmérkőzését zárt kapuk mögött kell lejátszania – ezen, közel három esztendővel korábbi szurkolói rendbontások miatt. Ez a mérkőzés a görögök elleni találkozó lesz.

Olvasói sztorik