Válogatott

A korábbi kapitány meghívná a válogatottba Husztit

Jön-e az újabb nagy visszatérés?

Már az is óriási szenzáció, hogy – miként a Rangadó elsőként megírta – Huszti Szabolcs hazatért, és NB I-es csapat mezét húzza magára. Mint ismert, a pályafutása nagy részét légiósként lehúzó 34 esztendős játékos a Videotonhoz igazolt.

ITT A LÉNYEG
Pörög a piac: Messi, Neymar, Zidane és a hazai klubváltók

Azt is jól tudjuk, hogy Huszti évekkel ezelőtt igencsak feszült viszonyok közepette intett búcsút a magyar válogatottnak: előfordult, hogy az MLSZ hónapokra eltiltotta, majd a futballista éles hangú nyilatkozattal lépett le.

Huszti Szabolcs azóta sem gondolta meg magát, és vélhetően a jövőben sem látjuk a nemzeti együttesben, noha akad, aki betenné a csapatba. Vagy legalábbis meghívná…

– Hónapok estek ki a tavalyi műtétje miatt, ezért azt javaslom, előbb várjuk meg, milyen formában tér vissza – mondta a Borsnaka korábbi szövetségi kapitány, Várhidi Péter, aki igyekezett tisztázni, hogy annak idején nem neki volt személyes konfliktusa Husztival. – Az is kérdéses, hogy Georges Leekens szövetségi kapitány számításba vesz-e idősebb labdarúgókat, elvégre Huszti lassan harmincöt éves lesz. Ha én lennék Leekens helyében, behívnám a válogatottamba, elvégre alacsony, jól cselező játékos, a testsúlya sem szaladt el, a technikája nem kopott meg. Gera Zoltánhoz és Juhász Rolandhoz hasonlíthatnám, ők ketten szintén hosszúra nyúlt légiós életet követően tértek vissza, és idehaza bizonyítanak is. Ez a dolgok rendje. Ott szeretnék befejezni a futballt, ahol egykor elkezdték.

Huszti Szabolcs bő évtized után játszik újra az NB I-ben Fotó: MTI/Illyés Tibor
Olvasói sztorik