Válogatott

Mourinho tanítványa is bejelentkezett magyar szövetségi kapitánynak

Buzsáky Ákos jelezte, egyszer szeretné irányítani a csapatot.

Buzsáky Ákos krónikus térdsérülése miatt 2015-ben, 33 évesen kénytelen volt visszavonulni, de nem távolodott el a futballtól, jelenleg a Grund FC-ben az U15-ös csapatot irányítja. Itthon szokatlan impulzivitással próbálja megtanítani a gyerekeket arra, amit többek között a Premier League-ben, vagy mondjuk az UEFA-kupa-győztes Portóban tanult.

Ezt már láttad?
Nehéz megmondani, pontosan miért kapott tizenegyest az Újpest – VIDEÓ

– José Mourinho közel nem ordibál annyit, mint amennyit én most ordibálok egy edzésen. Bár lehet, hogy harmincöt éves korában ő is ilyen vehemens volt. Nagyon-nagy élmény volt játékosként ilyen szakemberekkel együtt dolgozni, én is próbálom megfűszerezni az edzéseinket azokkal a tapasztalatokkal, amelyeket korábban szereztem – nyilatkozta Buzsáky a Digi Sport Sport 24 című műsorában.

Buzsákyról az angolok is elismerően nyilatkoztak Fotó: Glyn Kirk/AFP

A Plymouth korábbi utánpótlás-igazgatója nem akárkihez hasonlította Buzsákyt a szorgalma alapján. Stuart Gibson szerint a magyar légiós Angliában ugyanúgy kint maradt az edzések végén szabadrúgásokat gyakorolni, mint a Manchester United egykori ikonja.

– Sajnos David Beckhammel soha nem gyakoroltam együtt edzések után, örültem volna, ha megadatik ez a lehetőség. De az tény és való, hogy én elég maximalista ember vagyok, és próbáltam kihozni mindig a legtöbbet abból, ami bennem van. Minden olyan idő, amit erre rászán az ember, abból profitál, és én ezt próbálom a gyerekeknek átadni. És ahogy most körbenézek, ez egész jól működik, hiszen már tíz perce abbahagytuk az edzést, mégis elég nehéz őket bezavarni az öltözőbe.

Beckham szelleméhez mégis közel került, hiszen a közelmúltban, Manchesterben részt vehetett egy edzői továbbképzésen.

– Mivel Angliában profiskodtam több éven keresztül, ezért az angol PFA megadja azt az opciót, hogy ha valaki ott szeretné letenni az edzői szinteket, akkor ebben segítenek.

Bár még nagyon fiatal edzőnek számít, az Angliában fehér Pelének becézett Buzsáky nemrég arról beszélt, egyszer szívesen lenne magyar kapitány.

– A cikk után Szélesi Zoltán egyből felhívott telefonon, hogy „már meg akarsz fúrni, Buzsa”, de ez abszolút nem így van. Aki ismer engem, tudja, hogy céltudatos ember vagyok, és szeretek álmodni.

Olvasói sztorik