Válogatott

A magyar válogatottól nem keresték, a szerbek lecsaptak a csatárra

Az Újpest tehetsége, Marko Filipovics elfogadta a meghívást, ám mivel a jövő heti összetartás alatt Szerbia hivatalos meccset nem játszik, így a jövőben akár szerepelhet a magyar válogatottban is.

Marko Filipovics, az Újpest FC fiatal labdarúgója meghívót kapott a szerb U19-es válogatottba. A lila-fehér klub első keretéhez tartozó csatár a szerb mellett magyar állampolgársággal is rendelkezik, és mivel a jövő heti összetartás alatt Szerbia hivatalos meccset nem játszik, így a jövőben akár szerepelhet a magyar korosztályos válogatottakban is – ahonnan azonban eddig nem keresték. Filipovics a nyáron került Újpestre a Vasas Kubala Akadémiától, a felnőttek edzésére jár, de egyelőre az Újpest FC Budapest-bajnokságban szereplő együttesében futballozik, ahol 10 meccsen 5 gólt szerzett – tájékoztatott az F-Group menedzseriroda.

Fotó: vkla.hu

– Ez a lehetőség is azt bizonyítja, hogy jó döntés volt Újpestre igazolni, ahol az elmúlt három hónap alatt rengeteget fejlődött, hála a Nebojsa Vignjevics, Predrag Ragan és Víg Péter vezette szakmai stáb nagyszerű munkájának – nyilatkozta az ismert menedzser, Filipovics Vladan, Marko édesapja.

– Azért is nagy dolog ez a meghívó, mert Marko Magyarországon futballozik és itt figyelt fel rá a szerb szövetség. Mivel nem hivatalos U19-es mérkőzés lesz a programban, így természetesen nem dőlt el végérvényesen, hogy a szerb válogatottat választja-e a későbbiekben Marko. Ugyanúgy kettős állampolgár, mint a nagyobbik fiam, Stefan, aki történetesen az U20-as magyar kosárlabda-válogatott keretének a tagja.

Marko Filipovicsnak egyébként a magyar válogatott szerb származású támadója, Nikolics Nemanja is gratulált.

Olvasói sztorik