Válogatott

Őket figyelte a magyar kapitány a hétvégén

Kezd összeállni a keret Leekens fejében?

A hétvégén sem pihent a magyar válogatott új szövetségi kapitánya, Georges Leekens, aki két bajnokit is megnézett, és valószínűleg szorgosan jegyzetelt, hogy tavasszal már ütőképes csapattal kezdje meg a közös munkát.

A szakember a hétvégi DAC–Nyitra (0-0) – melyen Kalmár Zsolt, Mervó Bence és Vida Kristopher is pályára lépett a hazaiaknál – szlovákiai rangadó után adott interjút az fcdac.sk-nak

Láttad már?
A Realt megfricskázó kiscsapatot ünnepelte a Bernabéu – VIDEÓ

– Az itteni gárda kötelékéhez három magyar futballista is tartozik, és számomra érdekes dolog tudni, hogy melyik bajnokságban és milyen szinten szerepelnek. Az elkövetkező hetekben igyekszem minél több mérkőzést és játékost megtekinteni – nyilatkozta Georges Leekens a DAC honlapjának.

A kapitány elárulta, a vasárnapi meccs előtt a Vasas–Debrecen NB I-es bajnokit tekintette meg szombaton.

Leekens sok meccset megnéz, sok jelöltet látni akar Fotó: www.mlsz.hu

Leekens arra a felvetésre is reagált, hogy egyszerre három jelöltet, Vidát, Mervót és Kalmárt is láthatta a pályán.

– Igen, méghozzá mindkét oldalról egy ideges hangulatú, több technikai hibával tarkított összecsapáson. Úgy gondolom azonban, hogy nem elég egy meccset megnézni ahhoz, hogy az ember reális véleményt alkothasson a szlovák vagy a magyar élvonal színvonalát illetően. Egy találkozó alapján nem lehet ítélni. Igen, Kalmár és a többi magyar futballista miatt érkeztem, de mindenkit szemügyre veszek. Ezt természetesen nem csak magam csinálom, hiszen több ember is van, aki segít nekem ebben. Ez egy hatalmas munka, de úgy vélem, segíthetünk egymásnak. Ezért beszéltem Rossi vezetőedzővel is, akivel egy érdekes eszmecserét folytattunk. Szerintem kölcsönösen segíthetünk egymásnak, amikor a klub futballistái meghívót kapnak a magyar válogatottba.

A kapitány elárulta, most látta először a triót élőben.

– Nem hagyom, hogy bármi, akár a politika is befolyásoljon, és csak látni szeretném a futballistákat. Kalmár saját maga is tisztában van vele, hogy nem ez volt a legjobb mérkőzése, mivel nagyon harcos, feszült hangulatú és kevés helyzetet hozó kilencven perc van mögötte. Megeshet, azért volt ideges, mert a szövetségi kapitány jelen volt az összecsapáson. Tudom, hogyan gondolkodnak ilyenkor a játékosok, akik néha túlzottan is bizonyítani akarnak.

Olvasói sztorik