Válogatott

Dzsudzsák nyugodtan lemondhatta volna a válogatottságot

Váczi Zoltán szerint a csapatkapitány nem tud hozzátenni semmit a válogatott játékához.

Váczi Zoltán korábban azt nyilatkozta, hogy a magyar labdarúgás nem lesz jobb, ha ilyen viszonyok uralkodnak. A goal.com magyar kiadásának adott interjújában most kifejtette, hogy a mai magyar foci korruptnak tarja, és nem feltétlenül a TAO-pénzekre gondol…

Ezt olvastad már?
46 millió euróért igazol támadót a Juventus – hivatalos

– Az akadémiák bő egy évtizedes működése alapján egyetlen komoly, európai topbajnokságban játszó játékost sem tudtunk kinevelni, az azért sok mindent elmond – nyilatkozta a Vasas és a Békéscsaba korábbi kiváló csatára. – Az pedig, hogy a mai napig azok a srácok játszanak egy-egy csapatban, akiknek a szülei tehetősek, vagy meg tudják oldani, hogy zsebbe fizetnek az edzőnek, az elfogadhatatlan. Továbbá addig, amíg a Magyar Labdarúgó Szövetségben nem szakemberek, hanem hozzá nem értő emberek vannak, addig ne is várjunk előrelépést. Épülhetnek szép stadionok, de amíg nincs rendben a labdarúgás szakmai oldala, addig nem lesz színvonalas játék a pályán.

Váczi azt is elárulta, nem jársz magyar meccsekre, és a tévében is csak nagyon ritkán nézi.

– Ilyen szempontból nem hiányzik már a magyar foci. Meg amúgy is: minek menjek meccsekre? Ezt élőben nézni? Ha megnézek egy külföldi derbit a tévében, aztán átkapcsolok egy NB I-es meccsre, az életkedvem is elmegy. Nincsenek egyéniségek, mint akár a mi időnkben, amikor szinte minden csapatban volt egy-egy játékos, aki tudott valami váratlant húzni, akiért érdemes volt kimenni a meccsekre. Egy Illés Béla, egy Véber Gyuri, egy Urbán Flóri, egy Sándor Tomi, egy Lipcsei Peti, stb…

Példaként Dzsudzsák Balázst említette, aki óriási tehetség volt fiatal korában, de számára fontosabb volt a pénz, mint a karrier.

– Ha van benne tartás, akkor akár ő is megtehette volna, amit korábban Huszti Szabolcs: egészen nyugodtan lemondhatta volna a válogatottságot, ha nem tud hozzátenni semmit a nemzeti tizenegy játékához – szögezte le Váczi Zoltán.

Olvasói sztorik