Válogatott

Storck jobbkeze csodálkozik, hogy Leekens lett a kapitány

A német szakember azt is elárulta, kit tart a magyar foci legnagyobb tehetségének.

Bernd Storck szövetségi kapitánnyal együtt távozott a magyar válogatottól Andy Möller asszisztens edző is, akit 2015 októberében kért fel a kapitány segítőnek. Möller a Magyar Időknek adott interjújában elmondta, mit szól Georges Leekens kinevezéséhez és Nikolics Nemanja gólerős visszatéréséhez.

Micsoda meccsek!
Ajándék lesz a szombati nap a foci szerelmeseinek

– Csodálkoztam – árulta el Storck jobbkeze, hogyan reagált Leekens kinevezésekor. – Bevallom, azt hittem, hogy Csányi úr magyar szövetségi kapitányt nevez ki a válogatott élére. Ezzel nem azt mondom, hogy Leekens rossz választás, elfogadom, hogy egy tapasztalt külföldi szakember kezébe adta az irányítást.

– Tudom, hogy Magyarországon speciális a Nikolics-ügy – folytatta Möller azzal kapcsolatban, hogy Nikolics a Luxemburg és a Costa Rica elleni találkozón is betalált, miután Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány újra behívta őt a keretbe. – Niko jó játékos, de nem passzolt Storck játékrendszerébe. A kapitány magas, jól fejelő erőcsatárban, elsősorban Szalai Ádámban gondolkodott. Niko nem ez a típus, de így is sokat segített a csapatnak. Lettországban gólpasszt adott Gyurcsónak, az Eb-n pedig főszerepet vállalt az Izland elleni egyenlítő gólban.

Möller és Storck nem számított Nikolicsra Fotó: AFP/Kisbenedek Attila

A német szakember hallott a Luxemburg elleni vereségről, követi a magyar válogatott eredményeit, és sajnálja azt, ami történt. Az interjúban még hozzátette, a képességei és a mentalitása alapján Szoboszlai Dominik komoly erőssége lehet a magyar futballnak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik