Válogatott

Nikolics a góljai után szóban is üzent Leekensnek

Ha ez nem győzi meg a kapitányt, akkor semmi.

Sokak örömére visszatért a válogatottba Nikolics Nemanja, aki a Bernd Storck-éra alatt mellőzötté vált annak ellenére is, hogy az amerikai bajnokságban ontotta a gólokat. A magyar támadót végül Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány reaktiválta, ez pedig jó húzásnak bizonyult, hiszen Nikolics Luxemburgnak és Costa Ricának is betalált. A Chicago Fire gólkirálya a találkozó után arról is beszélt a Borsnak, hogy Georges Leekens szövetségi kapitány tiszta lappal indul nála.

Ezt olvastad már?
Buffon, Verón, Pirlo, Király Gábor – elképesztő társaságba került a magyar kapus

– Ha számítanak rám a pá­lyán, akkor nem találok alibit, és a fáradtságra sem fogom, hogy nem jövök. Annak semmi értelme, hogy a kispadon üljek – mondta az évzáró meccs után Nikolics. A 29 éves támadó hozzátette, neki bizalom kell, és hogy ez így van, azt a statisztikája is bizonyítja: a válogatottban szerzett hat góljából ötöt kezdőként, legalább negyvenöt percet játszva szerzett.

– Klubcsapataimban öt éve folyamatosan rúgom a gólokat. Az nem létezik, hogy nincs helyem a válogatottban. Szalai Ádámmal is működne a párosunk. Nekem fekszik, amikor egy magas, erős center van mellettem, és meg tudja tartani a labdát. Biztosan sikeres lenne a közös játékunk – mondta Nikolics.

Nikolics szerint Szalaival is jól működne együtt Fotó: MLSZ Facebook
Olvasói sztorik