Válogatott

„Biztos, hogy előre tudunk lépni vele” – Dibusz elmondta véleményét Leekensről

„Egy nagyon jó kedélyű, jó humorú embert ismertünk meg eddig a személyében.”

A Costa Rica ellen 1–0-ra megnyert felkészülési mérkőzésen a magyar válogatott kapuját védő Dibusz Dénes szerint Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitánynak sikerült felráznia a nemzeti csapatot a Luxemburg elleni kudarc után.

A Ferencváros kapusa az M1 Ma este című műsorábanelmondta, a múlt csütörtöki, luxemburgi vereség után Szélesi szombaton elbeszélgetett a játékosokkal.

Ezt olvastad már?
Buffon, Verón, Pirlo, Király Gábor – elképesztő társaságba került a magyar kapus

– A megbízott kapitány kellő őszinteséggel, vehemenciával és határozottsággal adta tudtunkra, hogy mik azok a dolgok, amik nem férnek bele. Úgy gondolom, hogy ez mindenkinél bekapcsolta a vészjelzőt, úgyhogy szerintem ennek köszönhető az, hogy onnantól kezdve teljesen másként álltunk hozzá ehhez a mérkőzéshez. Mindenki átérezte ennek a súlyát és látható volt a pályán is, hogy egymásért küzdöttünk, csúsztunk-másztunk, és ennek köszönhetően tudtuk megtartani az előnyünket is.

A 26 éves hálóőr hozzátette, azért volt különösen fontos a keddi találkozó, mert a múlt csütörtöki kudarc után ki kellett köszörülni a csorbát.

– A 2017-es esztendőben jó néhányszor került a válogatott olyan szituációba, amikor egy balul sikerült mérkőzés után nagyon fontos volt, hogy a következő mérkőzésen győzelmet tudjon aratni. Ez most is így volt, és talán most volt a legnehezebb dolgunk, hiszen egy nálunk magasabban jegyzett csapat ellen kellett ezt megtennünk. Szerencsére nagyon jól reagált az egész csapat, és ennek köszönhetően sikerült – még ha egy szerencsés góllal is – megnyernünk a mérkőzést. Azt gondolom, hogy így picivel szebbé tudtuk tenni az év végét.

Dibusz (balra) és Leekens (középen) Fotó: MLSZ

Dibusz Dénes kérdésre válaszolva elmondta, bizakodó az új szövetségi kapitánnyal, Georges Leekensszel kapcsolatban.

– Többnyire megfigyelő szerepben volt és a háttérben maradt, de ezen a szombati megbeszélésen ő is elmondta a véleményét és ellátott minket olyan tanácsokkal, amelyeket tudtunk hasznosítani. Azt gondolom, hogy fog tudni segíteni a válogatottnak, biztos vagyok benne, hogy előre fogunk tudni lépni vele. Egy nagyon jó kedélyű, jó humorú embert ismertünk meg eddig a személyében, akin látszik az, hogy szenvedélyes edző. Nagyon bízom benne, hogy ez a következő évben már látszani fog az eredményeken.

Olvasói sztorik