Válogatott

Kádár nem látott hozzáállásbeli különbséget Luxemburghoz képest

A válogatott csapatkapitánya szerint nagyobb csapat ellen könnyebb játszani.

A Costa Rica ellen 1-0-ra megnyert barátságos mérkőzés után a magyar válogatott csapatkapitánya, Kádár Tamás is elmondta gondolatait az újságíróknak. Az ukrán Dinamo Kijev légiósa szerint mivel győzött a csapat, ezért mondhatjuk, hogy teljesen bevált a taktika.

Hoppá!
Eldőlt, hol folytatja Griezmann

– Luxemburgban próbáltunk kezdeményezni, az első félidőben ez sikerült is, de aztán jött a piros lap, ezúttal pedig inkább Costa Rica kezdeményezett, mi pedig hátul masszívan álltuk a sarat és a gyors kontrákra fókuszáltunk – magyarázta Kádár az év utolsó válogatott találkozója után. – Mindenki csúszott-mászott és küzdött a másikért. Nem az a fajta játékos vagyok, aki a meccs előtt beszédeket tart, próbálok koncentrálni a saját feladatomra, inkább meccs közben adok utasításokat a társaknak. Teljesen más volt ez a találkozó, mint a csütörtöki. Nem akarok beszélni a körülményekről, mert akár idegenben, akár otthon vagyunk, az ellenfél is ugyanazon a pályán játszik, de nagyobb csapat ellen azért könnyebb játszani. Összességében természetesen Luxemburgot és Andorrát is illett volna megvernünk. Nem láttam hozzáállásbeli különbséget Costa Rica ellen a luxemburgi meccshez képest.

Kádár szerint könnyebb volt Costa Rica ellen, mint Luxemburgban Fotó: AFP/Kisbenedek Attila

– Mindenki rendesen felkészült, nagyon jó tíz napot hagytunk magunk mögött, jó edzések voltak, mindenki százszázalékosan odatette magát, harcolt, ezt mutatja az is, hogy egyesek a tréningeken megsérültek – folytatta Kádár Tamás. – Nem sok pozitív dolog volt Luxemburgban, kellett a fejmosás, láttuk, hogy ma teljesen máshogy játszott a csapat, de még egyszer kiemelném, hozzáállásbeli különbség nem volt. Sajnos negatív szériában voltunk idén. Felesleges ebbe belemenni, nem akarom megfogalmazni, hogyan teljesített a csapat 2017-es évben, ezt mindenki tudja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik