Válogatott

Nikolics megint betalált, győzelemmel zárta az évet a magyar válogatott

Egyetlen gól döntött Costa Rica ellen.
Felkészülési mérkőzés
Magyarország–Costa Rica 1-0 (1-0)
Groupama Aréna, 9860 néző. Játékvezető: Alexander Harkam (osztrák).
Magyarország: Dibusz – Bese, Kádár, Vinícius (Korcsmár, 10.), Szabó J. – Nagy D. (Németh, 76.), Varga J., Pátkai (Nagy Á., 11.) – Nikolics (Márkvárt, 80.), Priskin (Böde, 59.), Ugrai (Stieber, 90.). Megbízott szövetségi kapitány: Szélesi Zoltán
Costa Rica: Moreira – Gamboa (Oviedo, 59.), Gutiérrez, Óscar Duarte (Calvo, 51.), González, Matarrita – Wallace (Ortiz, 61.), Borges, Colindres (Bolanos, 76.) – Rodríguez (M. Urena, 87.) – Venegas (Segura, 67.). Szövetségi kapitány: Óscar Ramírez
Gólszerző: Nikolics (37.)

A hihetetlen rosszul sikerült 2017-es év utolsó mérkőzésén Costa Ricát fogadta a magyar válogatott a Groupama Arénában. Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány sérülés miatt nem számíthatott Dzsudzsák Balázsra, Guzmics Richárdra, Elek Ákosra, Fiola Attilára, Sallai Rolandra és Varga Rolandra sem.

A sérüléshullám a mérkőzésen is folytatódott és már-már „cunamivá” változott, hiszen a 11. percben már két cserét is eszközölnie kellett Szélesi Zoltánnak: Vinícius és Pátkai is fájlalta a lábát.

Az eseménytelen első fél órában csak egy-két Ugrai-megmozdulásnak tapsolhattak a magyar szurkolók, de a veszélyes lövések és a helyzetek mindkét oldalról hiányoztak. Ezt követően azonban végre aktivizálták magukat elöl Szélesi Zoltán játékosai, előbb Nagy Dániel egy cselt követően lőtt nem sokkal a jobb felső mellé, majd a 37. percben megszereztük a vezetést, miután Ugrai szabadrúgásába Nikolics tette bele a lábát, a labda pedig a kapu bal oldalában kötött ki, 1-0. Azért túlzásba nem estek a játékosok, ennyiben ki is merült az első félidő lényegi része.

Ugrainak több szép megoldása is akadt Fotó: AFP/Kisbenedek Attila
Ezt olvastad már?
Nagyon kikaptak a románok – VIDEÓ

A szünet után nem sokkal megduplázhattuk volna az előnyt, Nagy Dániel remek labdával szolgálta ki Ugrait, aki kilenc méterről nagy ziccerben a kapus kezébe gurított.

Az egyébként a 63. percig szinte semmit nem mutató és támadásban inaktív vendégek előtt is adódott két lehetőség: előbb egy szöglet után Calvo fejelt üresen, de szerencsénkre középre, majd kilenc percre rá a csereként beálló Oviedo kínálta meg egy erős lökettel Dibuszt, aki szögletre mentett.

A hajrában Németh beadása után a rövidnél Bese kotort bele a labdába, a kapus eszén azonban nem járt túl. Oviedo és Bolanos beállásával többet próbálkozott Costa Rica, de ezen az estén így is sokkal kevesebbet mutattak, mint a magyar válogatott, így még döntetlent sem érdemeltek. A felnőtt együttesünk győzelemmel zárta a 2017-es esztendőt, amit összességében jobb lesz minél előbb elfelejteni.

Olvasói sztorik