Válogatott

Két góllal is vezetett a magyar U21-es válogatott, mégsem nyert

A hajrában egyenlítettek a svédek.
U21-es Eb-selejtező
Magyarország–Svédország 2-2 (2-1)
Szusza Ferenc Stadion. Játékvezető: Jaccottet (svájci))
Magyarország: Demjén – Lenzsér (Pávkovics, 28.), Hegedűs, Tóth B. – Szivacski, Gazdag, Kleisz, Szalai A. – Szoboszlai – Sallói (Korozmán, 75.), Bíró B. (Kundrák, 85.). Szövetségi edző: Michael Boris
Svédország: Dahlberg – Wahlqvist, Dagerstal, Brorsson, J. Andersson – Rakip, Ssewankambo, Salétros, Hallberg (Ingelsson, 62.) – G. Nilsson (Larsson, 82.), Engvall (Asoro, 88.). Szövetségi edző: Roland Nilsson
Gólszerzők: Bíró B. (16., 18.), illetve Engvall (44.), Larsson (85.)

Az Európa-bajnoki selejtező hatodik csoportjában a harmadik találkozóját játszotta a magyar U21-es válogatott a svédek ellen. Honfitársaink egy győzelemmel és egy döntetlennel, míg a vendégek két nyert meccsel és egy iksszel várták a péntek délutánt.

Ránk ijesztettek a svédek, hiszen a 10. percben Brorsson kísérlete a kapufán csattant, de nyolc perccel később már kettővel vezettek a magyarok. Mindkétszer Bíró Bence volt eredményes, aki először Sallai lepattanó lövését vágta a jobb alsóba, 1-0, majd egy Gazdaggal való kényszerítőzés után szintén a jobb sarokba helyezett, 2-0.

Ezt követően is Michael Boris csapata maradt lendületben, a sárgamezesek nem alakítottak ki veszélyt Demjén kapuja előtt. A 34. percben Gazdag közel harminc méterről eresztett el egy bombát, kicsit tévedett csak. A szünethez közeledve aztán a svédek is felébredtek, előbb Wahlqvist helyzetét még fogta Demjén, közvetlenül a lefújás előtt viszont már ő sem tudott segíteni: Nilsson beadása után Engvall szépített, 2-1.

Ez kemény!
Ez a büntetés véget vethet Evra karrierjének

A pihenő után aktívabban kezdett ellenfelünk Engvall és Wahlqvist előtt is adódott lehetőség a gólszerzésre, ezek szerencsére kimaradtak. A 71. percben mégis mi jártunk közelebb a harmadik találathoz, Szalai – akit információnk szerint a francia élvonalbeli Toulouse megfigyelői néztek a lelátón – szerezte meg a kapustól a labdát, majd éles szögből üres kapura kapufát lőtt.

A 83. percben is eldönthettük volna a meccset Bíró révén, de a ziccer kimaradt, ez pedig megbosszulta magát. Két percre rá a frissen beállt Jordan Larsson – a svéd legenda, Henrik Larsson fia – elé pattant a labda és a bal felsőbe vágta azt, 2-2.

A hosszabbítás második percében Gazdag tizennégy méterről leadott lövése nem sokkal kerülte el a kaput, de végül maradt a 2-2.

Engvall betalált ellenünk Fotó: MTI/Illyés Tibor
Olvasói sztorik