Válogatott

Storck: Nem voltak reálisak az elvárások

A korábbi szövetségi kapitány a Bundesligában folytatná edzői karrierjét.

Bernd Storck, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya a Westdeutsche Allgemeine Zeitungnak nyilatkozott először a távozása óta. Az Északi-tenger partján pihenő német szakember túlzó elvárásokról és hatalmas nyomásról beszélt.

OLVASTAD MÁR?

Leekens már Storck előtt magyar kapitány lehetett volna

– Sajnálatos módon az elvárások nem voltak reálisak – kezdte Bernd Storck, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya. – A harmadik helyen végeztünk a világbajnoki selejtezőben az Európa-bajnok Portugália és Svájc mögött. Ezzel a céljainkat elértük, ennek ellenére azzal vádoltak minket, hogy stagnálunk. A végére akkora nyomás nehezedett ránk, hogy az elválás mellett döntöttünk. Az emberek elfelejtették, hogy 44 év után jutottunk ki az Európa-bajnokságra. Magyarországnak nagy neve van a futballban, de a jelen mást mutat. A válogatottban öt játékos játszik külföldön, miközben egyetlen magyar klub sem jut túl a Bajnokok Ligája, vagy az Európa Liga selejtezőin. Ebből hoztuk ki a maximumot és senki sem veheti el az Európa-bajnokságon szerzett tapasztalatot. Az Eb fantasztikus élmény volt. Mind a számomra, mind az edzői csapatom, valamint az egész ország számára.

A német szakember beszélt arról is, hol folytatná legszívesebben edzői karrierjét.

– Nagy álmom a Bundesliga. Ott a BVB, Stuttgart, Hertha és Wolfsburg edzői edzőjeként dolgoztam. Szeretném megmutatni Németországban, hogy mit tudok vezetőedzőként

Storck a Bundesligában akar dolgozni Fotó: Getty Images
Olvasói sztorik