Válogatott

“Teljesen érthetetlen Leekens kinevezése”

Kiemelkedően jó pszichológusnak kell lennie, ha sikeres akar lenni - állítja a Belgiumban élő magyar ikon.

Évek óta Belgiumban él az Újpest legendája, a lilákkal kilenc magyar bajnoki címet szerző egykori 92-szeres magyar válogatott csatár, Fazekas László. A 70 éves ikon 1980-ban költözött Belgiumba, amikor a Royal Antwerp csapatához igazolt. Fazekas egyáltalán nem érti, az MLSZ miért éppen a belga Georges Leekens nevezte ki szövetségi kapitánynak.

LÁTTAD MÁR?

Ronaldo: Egyértelműen rossz úton járunk

– Csányi Sándor MLSZ-elnököt nem ismerem, de a jelek szerint a külföldi edzőket kedveli, és nem tudom, miért. A magyar fociszövetség döntéshozóinak gondolkodása számomra kiismerhetetlen, és komorrá tesz. Tudják, hogy ott van kéznél Dunai Antal, aki egykoron spanyol földön ért el kiemelkedő sikereket, és aki az 1996-os olimpiára is kijuttatta az U21-es válogatottat, máig ért a szakmához, de nekik nem kell a jó hazai tréner – nyilatkozta a Borsnak a korábbi klasszis.

A nagy kérdés, hogy Leekens mire megy a magyar válogatottal?

– Fogalmam sincs. Jó pár hete elmegy majd azzal, hogy felméri a honi futballviszonyokat. Nem zárom ki, hogy sikeres lesz, de ehhez kiemelkedően jó pszichológusnak kell lennie. De jó tudni, csakis magyar kapitány talál utat a magyar futballista lelkéhez – állítja Fazekas, aki 37 évet húzott le a belga futballban.

Fazekas nem érti Leekens kinevezését Fotó: Fotó: Illyés Tibor/MTI
Olvasói sztorik