Válogatott

„Azzal álmodtam, én állok a magyar kispad mellett”

Az úszóedző Shane Tusup szerint tudott volna segíteni a magyar labdarúgó-válogatottnak is.

Megírtuk korábban, hogy a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka edzője, egyben férje, Shane Tusup bejelentkezett a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának. Több közösségi oldalon is jelezte, készen áll a feladatra. Volt, aki csupán tréfánk gondolta az egészet, ám legfrissebb bejegyzésében Tusup leírta, bizonyos módon talán tényleg tudna segíteni a futballunknak.

– Nyugi, nyugi, tudom, hogy éreztek. Nem az enyém a lehetőség, hogy megkíséreljem kijuttatni a magyar válogatottat a 2020-as Európa-bajnokságra, de nincs bennem sértettség. Őszintén remélem, hogy a csapat újra sikeres lesz, és minél hamarabb örömet szerez magyar futballszurkolók millióinak! – írja.

Ezt láttad már?
Neymar kimondta: megbánta, hogy elhagyta a Barcelonát

– Sokan próbáltátok megfejteni, vajon vicceltem vagy sem. Hallottam, a rádióban elmondta egy válogatott labdarúgó, hogy erőnléti edzőként vagy mérkőzések előtt motivátorként tudnék segíteni a csapaton. Szerintem igaza van. Tévedés, hogy a modern sportban egy, a taktikához remekül értő szakedző meg tudja váltani a világot, ezek az idők elmúltak. Egy jó mai edző – főként egy nemzeti válogatottnál – a csapat első számú szellemi vezére, aki lángot tud gyújtani a játékosai szívében. Persze, szüksége van maga körül segítőkre, akik ki tudnak dolgozni egy működőképes taktikát, de a sikerhez ma már kell egy olyan egyéniség, aki határozottan kiáll csapatáért, és jó példával jár elöl. Sokkal fontosabb ez, mint bármi, amit okos emberek papírra tudnak firkálni.

– Szóval jó buli volt! Első lettem néhány közönségszavazáson, egy-két sportújságíró is komolyan elkezdett foglalkozni a kinevezésem gondolatával, és több támogatást kaptam, mint valaha reméltem. Köszönöm! Annyira beleéltem magam, hogy egyszer tényleg azzal álmodtam, én állok a magyar kispad mellett. Nem játszottunk fantasztikusan, de sokkal jobban akartuk a győzelmet, és nyertünk, ti pedig fel-le ugráltatok a lelátón.

– Elmondhatom, hogy nektek köszönhetően ma már a magyar futballszurkolók közé tartozom. Furcsa érzés, hogy bár papíron sok-sok éve a magyar úszótársadalom tagja vagyok, ahhoz hasonló szeretetet, tiszteletet és támogatást, mint amit ti pár hét alatt kimutattatok, onnan soha nem kaptam. Köszönöm nektek. Hajrá, Magyarország!

Olvasói sztorik