Válogatott

Nikolics gólokat ígért Szélesinek

A csatár felhívta a megbízott szövetségi kapitányt és bejelentkezett nála.

A magyar válogatott megbízott szövetségi kapitánya, Szélesi Zoltán az M4 Sportnak elmondta, a stábhoz egyetlen új ember csatlakozik.

„A stáb nagyja megmarad, nem történik benne személyi változás. Egy segítőt azonban fel kellett kérnem, ő pedig Belvon Attila lesz, aki az U17-es válogatottnál is a kezem alatt dolgozik, együtt alkotunk egy stábot.”

Ezt olvastad már?

Real Madrid: Ronaldo a honfitársát hozná Bale helyére

Holger Gehrke kapusedző továbbra is a stáb tagja marad.

Mivel a válogatott első számú kapusa, Gulácsi Péter kisebb sérülésekkel bajlódik és nem szeretne hosszabb időre kidőlni a sorból, arra kérte a szövetségi kapitányt, ne válogassa be őt a soron következő két összecsapásra, Szélesi Zoltán pedig eleget tett a kérésének.

Nikolics a tét nélküli meccseken ismét válogatott lehet Fotó: AFP/Foto Olimpik/NurPhoto

„A futballszeretők olvashatták, hogy mi volt Gulácsi kérése. A meghívót megcímeztem neki, de nem érkezhetett meg. Összességében elfogadom, amit kért. Ha ő nem érzi magát késznek ezekre a mérkőzésekre, akkor tiszteletben tartom a döntését és nem állítom be a kapuba. Úgy gondolom, eleget lehet tenni egy olyan kapus kérésének, aki a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában is véd, méghozzá nem is rossz mutatóval.”

A Luxemburg és Costa Rica elleni barátságos meccsekre kihirdetett 25 fős keretben újra ott találjuk a Chicago Fire gólvágóját, Nilolics Nemanját, aki kész bizonyítani, helye van a nemzeti tizenegyben.

„A korábbiakban is arra hivatkozott, Amerikában szeretne küzdeni a gólkirályi címért, valamint segíteni a csapatát a bajnoki menetelésben, ameddig csak lehet. Ez ma hajnalban megszakadt, délelőtt beszéltem vele telefonon. Hívott a sikertelen mérkőzésük után és biztosított arról, hogy szeretne jönni, bizonyítani és gólokat szerezni a magyar válogatottban.”

A megbízott szövetségi kapitány elmondta, Németh Krisztián és Paulo Vinícius sérülése is a múlté, és a most összeállított keret „lehet az, amely ezt a két mérkőzést a lehető legeredményesebben meg tudja vívni.”

A magyar válogatott november 9-én Luxemburg vendégeként, november 14-én pedig Costa Rica ellen hazai pályán játszik felkészülési mérkőzést.

Olvasói sztorik