Válogatott

Csúcsedzőket találtunk a magyar válogatott élére

A Nagy Magyar Kapitánykeresőből a Rangadó.hu sem maradhat ki.

Bernd Storck már a múlté, Szélesi Zoltán jelenti a közeljövőt, ám az egyelőre nem sejthető, hosszabb távon ki irányítja a magyar futballválogatottat. Magyar és külföldi szakemberek neve is felvetődött az elmúlt hetekben – mutatjuk, a Rangadó.hu munkatársai kit látnának szívesen a nemzeti csapat élén.

Szabics Imre és Lőw Zsolt

– Nem kell új szövetségi kapitány, mert az országban úgyis mindenki jobban ért a focihoz, mint akit aktuálisan kineveznek, hiszen mégiscsak „tízmillió szövetségi kapitány országa vagyunk”. Talán a legegyszerűbb az lenne, ha minden mérkőzés előtt internetes szavazás döntene a kezdőcsapat összetételéről, úgy „győzne az igazság”.

A viccet félretéve Dárdai Pál rövid kapitánykodása alatt maga mögé tudta állítani a csapatot és a szurkolókat, hasonló fiatalos lendülettel, magyar virtussal, de külföldön szerzett rutinnal a sokat emlegetett Szabics Imre, Lőw Zsolt duót szívesen látnám a kispadon.

Piller-Németh Réka


László Csaba

– Én megadnám a lehetőséget László Csabának. Dárdai Pálon kívül az egyetlen olyan magyar edző, aki külföldön dolgozott, Skóciában eredményes is volt. Tulajdonképpen sehol nem égett meg, ambiciózus, jelentős feladatnak is tekintené.

Pál T. Gábor


Legyen Marco Rossi, de csak egy feltétellel!

– Minden mellette szól: külföldi, de jelentős magyarországi tapasztalattal rendelkezik, az eredményei is őt igazolják, és volna tekintélye a légiósok előtt is. A nyilatkozataiból érződik, hogy szívesen vállalná a feladatot, ami eddig karrierje csúcsa lenne, tehát megbecsülné a lehetőséget és ambiciózus lenne.
És az egy feltétel: az MLSZ részéről legalább a 2022-es világbajnoki selejtezők végéig felbonthatatlan legyen a szerződése, hogy nyugodtan dolgozhasson, és ne lehessen kiutálni egy gyengébb időszak miatt. Máskülönben semmi értelme, akkor akár én is lehetnék, vagy bárki…

Széplaki Kálmán


Laurent Blanc

– Semmiképpen se magyar. Legyen mondjuk Laurent Blanc, már biztos unatkozik otthon…

Nyikes Zoltán


Szélesi Zoltán

– Amennyiben a két felkészülési meccs Luxemburg és Costa Rica ellen sikeres lesz, kapja meg a bizalmat az ideiglenesen kinevezett Szélesi. Fiatal, ambiciózus, és ha nem is volt olyan szintű játékos, mint Dárdai Pál, a fiatal magyar szakember téma újra sikeres lehet a válogatottnál. Persze azzal sincs baj, ha kap egy segítséget, mondjuk a Trapattoni-, Olsen-vonalnak megfelelő, hetven év körüli nemzetközi szaktekintélyt, aki mellett az első két évet tanulással töltheti. Szóval, ha az első pár hónapban bizonyít, maradjon, és kapja meg az esélyt.

W. M.


Lőw Zsolt

– Még csak 38 éves, de: miért ne lehetne Lőw Zsolt? Fiatal, ambiciózus és vérprofi tréner, aki tudatosan építette fel edzői karrierjét, és már egy Bundesliga-csapat másodedzője. Hosszú ideje játszott, és kezdett el dolgozni külföldön, ami nagyon meglátszik a mentalitásán, a focihoz való hozzáállásán. Miért ne lehetne Lőw az új Dárdai?

Karda Gergő


Nem mindegy?

– Nem hiszem, hogy a kapitány személye sokat változtatna a soron következő selejtezős időszak eredményein. A magyar csapat most sem volt jobb vagy rosszabb, mint az előző, Eb-kijutást érő selejtezősorozatban – gyakorlatilag a Feröer elleni idegenbeli 0–0 az, ami az andorrai vereség mellett a nem reális eredményt hozta a keretek erőviszonyai alapján, egyébként szinte pontosan ugyanúgy szerepelt a csapat, mint akkor, amikor az „éjjel soha nem érhet(ett) véget”.

Mindegy, ki lesz a kapitány, a következő kontinenstornáért várhatóan ugyanolyan éles csatát vívunk, mint vívtunk a ’16-os eseményért – szerintem sikerrel, az Eb-re kivezeti a csapatot a következő szakember is.

Riba Gyula


Marco Rossi

– A szívem szerint Dárdai Pálra voksolnék, de mint tudjuk, ennek nincs realitása. Ha ésszerűen gondolkodunk, Marco Rossi jöhet szóba. Ismeri a magyar viszonyokat, bizonyított már itthon, a három-, és négyvédős felállásban is otthon érzi magát, és ami nem mellékes, vállalná is a szereplést. Ehhez persze egy jó sportigazgató is szükségeltetik, ami talán László Csaba vagy Bölöni László lehetne, bár egyikőjük sem túl könnyű ember…

Herczeg István


Kovács Gergely (Magyar Kétfarkú Kutya Párt)

– Miután – sajnálatos módon – kis hazánk még nem elég érett arra, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (röviden MKKP) irányítására bízza az országot, Kovács Gergely elnöknek biztosan jó sok szabadideje lesz a kampányfinis után. Javaslom, vegye át a magyar nemzeti együttest. A kétfarkúak számtalanszor bizonyítottak már, az ígéreteik közt olyanokat találni, mint:

  • Örök élet.
  • Ingyen sör.
  • Bevezetjük a világbékét.
  • Szeged mellett hatalmas (és olcsó) hegyet építünk.
  • Székfoglalójában Kovács garantáltan Európa- és világbajnoki címet ígérne, ám ha ez sem elég, maradjunk annyiban: „vicccsapat” élére viccpárt-elnök kívánkozik.

    S. T. R.

    Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
    Olvasói sztorik