Válogatott

Kapitánykérdés: László Csaba több csapattal is tárgyal

A Fradi korábbi edzője elárulta, szövetségi kapitány vagy sportigazgató lenne-e szívesebben.

Néhány nappal ezelőtt László Csaba, a korábban a magyar válogatottnál másodedzőként, míg Uganda és Litvánia nemzeti csapatainál szövetségi kapitányként dolgozó szakember azt mondta, előbb kell találni egy sportigazgatót a válogatott élére, mint szövetségi kapitányt.

Olvastad már?
Válogatott gólgyárost szemelt ki a Videoton

A szakember most a DigiSportnak is megerősítette véleményét, és arra a kérdésre is választ adott, ha őt kérné fel az MLSZ valamelyik posztra, melyiket fogadná-e szívesebben?

– Mivel pillanatnyilag is folyamatosan tárgyalok másfele, így ez a kérdés abszolút nem merült fel – felelte László Csaba. – Szeretem a magyar labdarúgást, de sok minden nem úgy történik, mint ahogy én azt elképzelném – de ez nem jelenti azt, hogy mindig az én elképzelésem a jó. Az viszont biztos, hogy a sportigazgatói állás egy nagyon mély és felelősségteljes poszt. Oda hatalmas tapasztalat kell, egy karizmatikus, elfogadott ember, aki tudja, hogyan kell felépíteni egy rendszert, ismeri a fiatal labdarúgók irányvonalát, azt, hogy az országon belül a szakmából mit lehet kihozni. A sportigazgatói szakma is egy olyan szakma, amit el tudok képzelni magamnak – és most nem feltétlenül a magyar sportigazgatói posztról beszélek. Volt már olyanban részem, hogy klubot kellett irányítani, de ez eltávolodik az edzői szakmától – még inkább edző szeretnék lenni.

Olvasói sztorik