Válogatott

Magyar Eb-részvétel 2020-ban? Senki sem veheti biztosra

Megszólalt az edző, aki két válogatottat is irányított.

László Csaba szerint az új sportigazgató megtalálásának elsőbbséget kell élveznie a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának kinevezésével szemben.

A legutóbb a DAC-ot irányító szakvezető neve is felmerült a médiában mint lehetséges kapitányjelölt. Ezzel kapcsolatban a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában úgy fogalmazott, ha a közvélemény érdemesnek találja a poszt betöltésére, azt megtiszteltetésnek veszi, de hogy a szövetségnél valóban felvetődik-e a kinevezése, azt nem tudja, s addig tárgytalannak tekinti a találgatásokat, amíg nem beszélt senkivel az MLSZ-től.

KINEVEZTÉK
Megvan az új kapitány: BEK-győztes klasszis veszi át a válogatottat

László Csaba leszögezte – Bernd Storck és a szövetség közös megegyezéssel történt keddi elválására utalva -, az a kapitány távozott, aki hosszú évtizedek után először világversenyre vezette a nemzeti együttest. Ugyanakkor hozzátette: a „selejtezőcsoport nem sikerült, ez tény”, s külön is kiemelte a kevés megszerzett pontot, illetve azt, hogy a két erős csapattól, a portugáltól és a svájcitól mindkétszer kikapott a magyar válogatott – írja az MTI.

– A következő Eb-re az elvárás a kijutás, csakhogy legyen bárki a következő kapitány, nem lesz egyszerű feladata – vélekedett.

A legfontosabb kérdés szerinte az, hogy ki lesz a sportigazgató.

Sok dolog maradt hátra, amit tovább kell vinni, be kell fejezni – mondta, hozzátéve: előbb látni kell, hogy mi az elképzelése az új sportigazgatónak, a kapitányválasztás csak azután következhet.

László Csaba itt éppen a litván nemzeti csapatért dolgozott Fotó: AFP/Elvis Barukcic

Az első lépés előtt nem szabad megtenni a másodikat – hangsúlyozta.

László Csaba szerint, aki Ugandában és Litvániában már szerzett kapitányi tapasztalatokat, a válogatottban mindig az aktuálisan legjobb labdarúgóknak kell szerepelniük, nem szabad kísérletezni, mert eredményeket kell produkálni.

Úgy gondolja, meg lehet célozni a 2020-as Eb-részvételt, ami a Csányi Sándor vezette elnökség célkitűzése.

– Biztos vagyok benne, vannak olyan játékosok, akikkel ezt meg lehet próbálni, de az az edző, aki azt mondja, ezt biztosan meg tudjuk csinálni, az nem mond igazat – jelentette ki.

Olvasói sztorik