Válogatott

Eb-t rendezünk a hétvégén, méghozzá magyar éremesélyekkel

Az ellenfelek legjobb játékosai a világ legerősebb bajnokságának tartott magyar ligában játszanak.

Lakiteleken szombattól hétfőig rendezik meg a szektorlabda, vagy közismertebb nevén a gombfoci Európa-bajnokságot, amelyen a magyar válogatott címvédőként indul. A szervezők tájékoztatása szerint a Lakitelek Népfőiskola Kölcsey termében sorra kerülő nyolcadik kontinensbajnokság versenyei szombaton és vasárnap 10-től 18 óráig tartanak – előbbi napon rendezik a csapatverseny fináléját –, míg hétfőn 8 és 11 között az egyéni és páros küzdelmek döntői szerepelnek a programban. A rendezvényre ingyenes a belépés.

A magyar válogatott Fülöp Elemér, Szatmári Tamás, Szili Balázs, Lukács Viktor, Bottyán Zoltán összeállításban szerepel, míg a nyolcszoros világbajnok Szendrei Tibor egyéniben és párosban indul.

A résztvevők elsősorban a Kárpát-medence országaiból kerülnek majd ki, de érkeznek versenyzők Norvégiából is. A katalán csapat visszalépett a népszavazás miatt kialakult helyzet következtében, indulnak viszont az első Eb-jükre készülő lengyelek. A kommüniké kiemelte, a hazaiak legnagyobb kihívóinak a románok és szerbek számítanak, akiknek legjobb játékosai a világ legerősebb bajnokságának tartott magyar ligában játszanak.