Válogatott

0–3? Semmi gond! Megmentette a meccset a magyar U16-os válogatott

Könnyedén megszerezhettük volna a győztes találatot is.

Felkészülési mérkőzés:

Magyarország U16–Ausztria U16 3-3 (2-3)
Magyarország:
Németh Márk – Vita Dániel (Bischoff Marcell, 40.), Ilyonbor Patrik (Horváth Milán, 69.), Török Kevin (Wágenhoffer Márton, 54.), Bekker Roland – Godányi Dominik (Kata Mihály, 40.), Kosznovszky Márk – Major Sámuel (Szalay Szabolcs, 40.), Mester Csaba (Zuigéber Ákos, 40.), László Dávid (Csányi Ádám, 69.) – Németh András

A magyar U16-os válogatott kedden nagy különbségű vereséget szenvedett az osztrákoktól Telkiben, az összetartás utolsó napján rendezett visszavágón az volt a kérdés, fel tud-e állni a csapat a padlóról – írja az mlsz.hu.

A mérkőzés első félórájában úgy tűnt, hogy nem: az osztrákok egy szöglet után a 11. percben vezetést szereztek, majd két nagy védelmi hibánkat kihasználva a 23. és a 27. percben újból betaláltak, 0-3-ra alakítva az állást. A 29. percben sikerült szépítenünk, Németh András egy szögletet követően lőtt a hálóba (1-3). A 37. percben szorossá tettük az állást, Mester Csaba emelt az osztrák kapuba, így 2-3-as állásnál ért véget a félidő.

A fordulás után szép lassan mezőnyfölényre tett szert a magyar csapat, László Dávid a 63. percben egyenlített (3-3), majd a játékrész második felében könnyedén megszerezhettük volna a győztes találatot is, de kimaradtak a helyzeteink, és végül döntetlennel zárult az összecsapás.

Ezt láttad már?
Nincs kiből meríteni? Storck fiatalítása megbukott

– Mentálisan sikerült rendbe hozni a csapatot, az eredmény is azt mutatja, hogy miután átestünk a holtponton, egyenrangú ellenfele voltunk az osztrák csapatnak, egy kis szerencsével meg is nyerhettük volna a találkozót – értékelt a lefújás után Preisinger Sándor. – Ahhoz azonban, hogy ilyen erősségű csapatok ellen győzni tudjunk, még sokat kell tenniük a játékosoknak, ami többek között azon is lemérhető volt, hogy három félidőre volt szükség ahhoz, mire felvettük a nemzetközi iramot. Ez a két mérkőzés megmutatta, kik azok a játékosok, akikre számíthatunk a későbbiekben is.

Fotó: MLSZ
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik