Válogatott

Az egykori válogatott kapus szerint Gulácsi már kiheverte a svájci potyákat

Az RB Leipzig magyar hálóőre a hétvégén a Dortmund stadionjában bizonyíthat.

A Svájc elleni világbajnoki selejtezőn nagyokat hibázó Gulácsi Péter óriási kihívás előtt áll, a Bundesliga hétvégi fordulójában ugyanis az RB Leipzig a listavezető Borussia Dortmund – hét bajnokin 21 szerzett gól a mérlege – vendégeként lép pályára. Nagy kérdés, hogy a magyar hálóőr túltette-e magát a Bázelben történteken. A választ a korábbi tízszeres magyar válogatott, Németországban is légióskodó Hajdu Attila adta meg honlapunknak.

OLVASTAD?

Elképesztő játékoscserére készül a Barcelona és az MU

– Az, hogy valaki mennyi idő alatt teszi túl magát egy ilyen hibán, mindig attól függ, kit milyen fából faragtak, és mennyire veszi a lelkére – kezdte Hajdu Attila. – Ilyen szempontból nem ismerem Gulácsit, de a munkássága azt mondatja velem, hogy nem fog sok időt igénybe venni, amíg kiheveri. Topbajnokságban hoz jó teljesítményt mérkőzésről mérkőzésre. Ilyen szinten csakis úgy lehet ezt végrehajtani, ha az ember hamar kiheveri az ehhez hasonló kudarcélményeket.

– Nem gondolnám, hogy Gulácsi bakizni fog Dortmunban – szögezte le Hajdu. – Az is sokat számít ilyenkor, hogy most másik közegben véd, hiszen a válogatottól visszatért a klubcsapatába, az ottani társak közé. Ez jót szokott tenni a játékosoknak, és segíti, hogy visszazökkenjenek. A svájci meccs után Feröer ellen is Gulácsi védett, és ott sem látszott semmi abból, hogy néhány nappal korábban nagyokat hibázott. A mozgásán, testbeszédén egyáltalán nem lehetett azt érezni, hogy összeomlott.

Hajdu Attila szerint Gulácsi máris kiheverte a svájci meccset Fotó: MTI Fotó: Illyés Tibor
Olvasói sztorik