Válogatott

Ugrai meglepő nyilatkozata a válogatott meccs után

Nem lehet egy lapon említeni válogatottunkat ...

Az utolsó két világbajnoki selejtezőn talán a legelfogadhatóbb teljesítményt a Diósgyőri VTK támadója, Ugrai Roland nyújtotta. A válogatott újonca Svájc és Feröer-szigetek ellen is a kezdőcsapatban kapott helyet és sikerült is meghálálnia Bernd Storck bizalmát. A DVTK játékosa a kedd esti utolsó vb-selejtezőt követően igyekezett a pozitívumokra koncentrálni.

Ezt láttad már?
Rájuk most sem lehetett panasz: így szurkoltak a magyar drukkerek – VIDEÓ

–A mérkőzés nagyobb részében fölényben játszottunk, sajnálom, hogy ez gólokban nem mutatkozott meg, de boldog vagyok, hogy győzelemmel tudtuk befejezni a selejtezőket – kezdte a korábban a Ferencvárosban is megforduló támadó. – A szurkolói reakciók hozzátartoznak a játékhoz, ők több gólt vártak, ez nem sikerült, sajnáljuk, dolgozni kell tovább. Megtettünk mindent, de erre futotta.

– Ha ezzel a játékkal rúgtunk volna még három gólt, akkor valószínűleg nem így reagáltak volna, de sajnos ez most nem jött össze – folytatta Ugrai. – Könnyen lehet, hogy a fütty nem csak a mai meccsnek, hanem az egész sorozatban nyújtott teljesítményünknek is szólt. Felemás érzéseim vannak az elmúlt két meccset követően. Bemutatkozhattam a válogatottban, gólt is szereztem, ami hatalmas dolog számomra. Pozitívan kell gondolkodni, megnyertük ezt a meccset, ez a legfontosabb.

Ugrainak felemás érzései vannak a két meccs után Fotó: Getty Images

Az Egyesült Államokban légióskodó Stieber Zoltán hasonló véleménnyel volt a vb-selejtezőkről, mint Nagy Ádám. A DC United játékosa szerint reális a harmadik pozíció, Svájc és Portugália komolyabb erőt képvisel mint a magyarok, nem lehet bennünket egy lapon említeni velük.

– A kötelező győzelmeket be kellett volna húzni ahhoz, hogy esélyünk legyen a második hely megszerzésére, gondolok itt az andorrai és feröeri meccsre. Sajnálom, hogy ilyen fogadtatást kaptunk a szurkolóktól a végén, mi próbáltunk megtenni mindent, pozitívum, hogy itthon tartottuk a három pontot. Bízom benne, hogy a következő sorozatban el tudjuk érni azt a helyet, ami a továbbjutást eredményezheti, és ki tudunk jutni egy komoly tornára. Mindenkinek ez az érdeke, ezért fogunk dolgozni a jövőben – nyilatkozta a lefújást követően Stieber Zoltán.

Stieber sajnálja a szurkolók fogadtatását Fotó: Europress/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik