Válogatott

Egy ponttal gazdagodott az U21-es válogatott Törökországban

Kiheverték a fiúk az olaszok elleni súlyos vereséget.

U21-es Európa-bajnoki selejtező

Törökország – Magyarország 0-0 (0-0)
Isztambul, Játékvezető: Kai Erik Steen (norvég)
Törökország: Sengezer – Kerim, Ersoy, Demiral, Celik – Toköz – Cinar (Özfesli, 77.), Erdogan, Ömür, Hummet (Caglayan, 66.) – Kanatsizkus (Okutan, 72).
Magyarország: Demjén – Szivacski, Kecskés, Lenzsér, Szalai – Vida, Gazdag – Zsótér, Szoboszlai (Tóth B., 57.), Korozmán – Bíró (Makrai, 75.).

Az olaszoktól elszenvedett csütörtöki, 6-2-es vereség után kedden délután Törökország vendégeként lépett pályára Európa-bajnoki selejtezőn a magyar U21-es válogatott. A mieink eddig egyetlen selejtezőn vannak túl a jelenleg futó sorozatban, szeptemberben Máltát győzték le 2-1-re Gyirmóton. A törökök már két selejtezőt játszottak le, az elsőn 0-0-ás döntetlent értek el a belgák otthonában, a másodikon, múlt csütörtökön meglepetésre 2-1-re kikaptak Cipruson.

A 10. percben majdnem megszerezte a vezetést a magyar csapat, de Szoboszlai a kapufát találta el. Három perccel később már hatalmas török helyzet maradt ki: Lenzsér a gólvonalról vágta ki a labdát az utolsó pillanatban. A félidő derekán a törökök is eljutottak kapufáig: Cinar szabadrúgása csattant a baloldali lécen.

A második félidő óriási hazai ziccerrel kezdődött, ám Demjén bravúrral védte Ömür nagy helyzetét. Húsz perc volt hátra a találkozóból, amikor rendkívül közel volt a vezetés megszerzéséhez a magyar nemzeti csapat, ezúttal azonban az egyik török védő fejelte ki a gólvonalról Szalai próbálkozását. A 86. percben Szalai tekerése centikkel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret, így a találkozó 0-0-val ért véget.

Döntetlenre végzett az U21-es válogatott Törökországban Fotó: MLSZ Twitter
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik