Válogatott

Storck: Nem könnyű úgy focizni, hogy a magyar szurkolók az ellenfelet támogatják

Durva nyilatkozatot tett a Feröer meccs után a szövetségi kapitány.

Érdekes értékelést adott az M4 Sportnak Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Mint ismert, a magyar közönség a Feröer elleni 1-0-ra megnyert találkozó alatt többször is a távozását követelték.

LÁTTAD MÁR?

Elzavarná Storckot a magyar közönség, tüntettek a vb-selejtezőn – VIDEÓ

– Nem szeretnék a szurkolókkal foglalkozni, de ilyen hangulatot még sosem tapasztaltam. Nem könnyű úgy játszani, ha a szurkolók az ellenfelet támogatják – kezdte Bernd Storck. –
Gratulálok a fiúknak, amiért a második félidőben mentek előre, és nem hagyták magukat befolyásolni. Svájcban is csalódott volt a közönség, talán nagyobb volt az elvárás a részükről, hogy jobban fogjuk zárni ezt a kvalifikációs sorozatot. Én sem vagyok elégedett, de valójában reális helyen zártunk. Jobb lett volna több pontot szerezni, kellett is volna, de ez nem olyan egyszerű. Sok pontot elajándékoztunk, főként a sorozat elején. Talán ez egyfajta összegzés volt a szurkolók részéről, mert voltak bizonyos elvárásaik, és ezt fejezték ki a csapattal szemben.

– Természetesen mi is elégedetlenek vagyunk – folytatta a német szakember. – Andorra ellen veszítettünk, ahol nem szabadott volna, teljesen mindegy, hogy ki volt ott, vagy ki nem. Nagy volt a várakozás velünk szemben Feröer ellen is. Kár, hogy elveszítettünk néhány olyan pontot, amit nem kellett volna. Természetesen az egész máshogy nézne ki, ha négy-öt ponttal többet gyűjtöttünk volna.

Storck érdekes értékelést adott Fotó: MTI

Bernd Storcktól megkérdezték, hogy mit mondott a találkozó után a csapatnak az öltözőben.

– Megköszöntem a játékosoknak. Ilyen hangulatot még nem éltem meg, és azt hiszem néhány játékos sem. Megdicsértem a fiúkat, amiért nem hagyták magukat befolyásolni, hiszen amikor a szurkolók az ellenfelet támogatják, akkor ez nem egyszerű. Emelt fővel kell innen távozniuk, a gól révén a végén megkapták a jutalmat. Tisztelem a teljesítményt, amit hoztak.

A szövetségi kapitány kikerülte a jövőjét firtató kérdést, inkább a magyar labdarúgásról beszélt.

– Itt a magyar foci jövőjéről van szó, nem az enyémről. Reformokat indítottunk el két évvel ezelőtt, ami eltart egy darabig, időre van szükség. Nemzetközi szinten tapasztalt játékosokra van szükségünk, hogy azon a szinten tudjunk játszani, mint Svájc vagy Portugália. Jelenleg csak három-négy ilyen játékosunk van, és nehéz így fejleszteni a csapatot. Nem csak én küzdök ezzel a problémával, hanem minden szövetségi kapitány, akinek kevés játékosa van.

A kezdőként pályára lépő Stieber Zoltán is reálisnak tartja a harmadik helyünket a csoportban. A DC United szélsője szerint a magyar válogatottat nem lehet egy lapon említeni Portugáliával és Svájccal.

– Az egyetlen pozitívum a mérkőzésben, hogy megnyertük. Tartoztunk annyival a szurkolóknak, hogy begyűjtsük a három pontot, de nyilván nem ilyen játékkal képzeltük ezt el. Sajnálom, hogy nem tudtunk több gólt lőni. A realitás az volt, hogy megszerezzük a harmadik helyet, Portugália és Svájc komolyabb játékerőt képvisel, ez mind a négy mérkőzésen kiderült. Mindkét csapat ellen jó meccset játszottunk, de hiányzott az a plusz, hogy itthon tartsuk a három pontot ellenük. Nem lehet minket egy lapon említeni velük. A harmadik hely volt a realitás, viszont a kisebb csapatok ellen sem ment annyira. Szerettünk volna jobban szerepelni, de a kötelező győzelmeket nem sikerült begyűjteni – értékelt Stieber.

Stieber Zoltán szerint reális a harmadik hely Fotó: MLSZ
Olvasói sztorik