Válogatott

Borzasztó gyenge játékkal szenvedte ki a győzelmet Magyarország – VIDEÓ

Böde hajrában szerzett gólja három pontot ért Feröer ellen, de kritikán aluli volt a teljesítmény.
Világbajnoki selejtező, B-csoport, 10. forduló
Magyarország – Feröer-szigetek 1-0 (0-0)
Groupama Aréna, 19500 néző. Játékvezető: Roei Reinsreiber (izraeli)
Magyarország: Gulácsi – Fiola, Guzmics, Kádár, Szabó J. – Stieber (Nagy D., 66.), Pátkai, Nagy Á., Dzsudzsák – Eppel (Böde, a szünetben), Ugrai (Sallai, 89.). Szövetségi kapitány: Bernd Storck
Feröer: G. Nielsen – Naes, Gregersen, Baldvinsson, Jónsson – Vatnhamar, Sörensen (Bartalsstovu, 72.) Benjaminsen (Hansson, 66.), Edmundsson – Joensen, Faerö (Olsen, 88.). Szövetségi kapitány: Lars Olsen
Gólszerző: Böde (81.)

Utolsó csoportmérkőzését játszotta kedd este a magyar válogatott a 2018-as oroszországi világbajnoki-selejtező B-csoportjában. A Feröer-szigetek elleni találkozó tétje a harmadik hely megszerzése, valamint a Svájc elleni 5-2-es szégyenteljes vereség kijavítása volt – már ha ezt ki lehet egyáltalán javítani egy kiscsapat elleni kötelező győzelemmel.

Ennek megfelelően támadólag lépett fel Bernd Storck együttese, az 5. percben jegyezhettük fel az első veszélyes lövést, Dzsudzsák Balázs 23 méterről lőtt a jobb alsó mellé, majd egy perccel később Stieber bal oldali beadását Eppel fejelte nyolc méterről fölé. A vendégcsapat a 14. minutumban adott először életjelet magáról, ekkor Sörensen cselezett balról befelé, tizenhét méteres lövését védte Gulácsi.

A kezdeti rohamok itt befejeződtek, Feröer felbátorodott és sokkal nehezebben jutottunk el a tizenhatosukig. A 30. percig kellett várni említésre méltó próbálkozásra, Dzsudzsák jobb oldali szögletét Eppel fejelte fölé. Három perccel később a meccs addigi legnagyobb helyzete maradt ki, Dzsudzsák végezhetett el tizennyolc méterre a kaputól kicsit balról szabadrúgást, de oda lőtte, ahol a kapus állt, így oda lett a nagy esély.

Kevés helyzetet alakított ki a magyar csapat az első félidőben Fotó: Europress/AFP

Az egyébként ezúttal is remek hangulatot teremtő és nagy létszámban megjelenő magyar szurkolótábor ezekben a percekben felemelte a hangját a gyenge teljesítmény láttán, a 37. minutumban szólt az „ébresztő, ébresztő”, majd a „kurva gyenge” minősítést is megkapták a játékosok. Nem maradt ki a szövetségi kapitány sem, a „Bernd Storck, auf wiedersehen” rigmus azt jelentette, hogy a drukkereknél is elfogyott a türelem, mennie kell a német trénernek. Az pedig már nem is volt meglepő, hogy hatalmas füttykoncert kísérte az öltözőbe Dzsudzsákékat.

Le a kalappal!
Rájuk most sem lehet panasz: így szurkolnak a magyar drukkerek – VIDEÓ

A második félidőre a közönség által a pályára követelt Böde Dániel folytatta Eppel helyén – így 4-2-3-1-es hadrendre módosult a felállásunk –, a magyar csapat pedig ezúttal is offenzívan kezdett. Dzsudzsák beadását Guzmics fejelte kapu fölé-mellé a 49. percben, majd nyolc percre rá az al-Vahda légiósa lőtt két csel után fölé.

Még ugyanebben a percben Fiola tekert középre jobb oldalról, de veszélyes szituációban mentettek a feröeri védők Böde elől. Újoncot is avattunk, Stieber helyére az újpesti Nagy Dániel érkezett – ő lett így a selejtezők során a 34. pályára lépő magyar játékos.

Ugrainak voltak jó pillanatai Fotó: MTI

Görcsösen és elképzelés nélkül támadott Storck együttese, helyzetig nem igazán jutottak honfitársaink. A 76. percben öt-hat feröeri passz után gúnyosan ollézni kezdett a szurkolótábor – jelzésértékű volt, akárcsak a „mi a fasz van?” rigmus.

A 77. percben hihetetlenül közel kerültek a vendégek a gólhoz, Bartalsstovu milliméterekkel lőtt fölé. Négy perccel később azonban végre jött a gólunk. Dzsudzsák jobb oldali szögletét Böde mellel továbbította kapura, a kapus védett, de a kipattanót már sikerült bepasszíroznia a Fradi támadójának, 1-0.

Ez volt az utolsó érdemleges esemény a meccsen, hála az égnek véget ért a kínszenvedés. Magyarország 1-0-ra nyert, de hatalmas füttyöt kaptak a játékosok.

Böde gólja

Olvasói sztorik