Válogatott

Itt tartunk: rangadó lesz a magyar–feröeri?

Egyáltalán nem kizárt, hogy válogatottunknak meg kell küzdenie a harmadik helyért...

A magyar válogatott már nem juthat ki a jövő évi, oroszországi világbajnokságra, így a harmadik hely megtartása lehet a cél selejtezőcsoportjában a hátralévő két fordulóban.

Bernd Storck szövetségi kapitány csapata – amely több kulcsjátékosát nélkülözi sérülés vagy eltiltás miatt – szombaton Svájc vendégeként tehet efelé nagy lépést. Amennyiben győz Bázelben, akár el is dőlhet a végső helyezése: a három pont begyűjtésével és a sereghajtó Lettország feröeri pontszerzésével biztosan harmadikként zár, ahogy az elmúlt három kvalifikációs sorozatban is.

Ezt olvastad már?
Anglia és Németország is kijutott a világbajnokságra – VIDEÓ

A döntetlen azért lenne megfelelő eredmény, mert a magyarok – sokkal jobb gólkülönbségüknek köszönhetően – biztosan megőriznék lépéselőnyüket a negyedik feröeriekkel szemben, azaz a keddi utolsó fordulóban, amikor a két csapat éppen egymással találkozik a Groupama Arénában, számukra lenne kedvező a döntetlen a harmadik helyhez.

Dinamikus edzést tartottak a magyarok Fotó: www.mlsz.hu

Ha viszont a csoportot százszázalékos teljesítménnyel vezető svájciak sikerükkel érvényesítik a papírformát, a szigetországiak pedig felülmúlják a letteket, akkor a magyar válogatott a negyedik helyről várná a feröeriek elleni zárótalálkozót.

A világranglistán hetedik svájci együttes számára annak ellenére sem létkérdés a győzelem, hogy az Európa-bajnok portugálok szorosan a nyomukban vannak. A döntetlen ugyanolyan megfelelő eredmény számukra, mivel azzal is pontelőnnyel várnák a nagy riválissal szembeni zárófordulót, amelynek során a pontosztozkodás nekik kedvezne a vb-részvételt illetően, azaz a portugálok kényszerülnének pótselejtezőre.

Európai vb-selejtező, 9. forduló, B-csoport:

szombat:

Feröer-szigetek – Lettország, Tórshavn 18 óra

Svájc–Magyarország, Bázel 20.45

Andorra–Portugália, Andorra La Vella 20.45

A csoport állása: 1. Svájc 24 pont, 2. Portugália 21, 3. Magyarország 10, 4. Feröer-szigetek 8, 5. Andorra 4, 6. Lettország 3

Minden kerettag egészséges

A magyar válogatott tagjai frissen és jó fizikai állapotban várják a szombati találkozót Bázelben. Az együttes szerda délelőtt még a telki edzőközpontban tréningezett, majd délután érkezett meg a Rajna-parti városba, ahol Bernd Storck szövetségi kapitány csütörtökön előbb videós taktikai eligazítást, késő délután pedig dinamikus gyakorlást tartott a keretnek.

Tartalékos összetételben készül a magyar csapat Fotó: MTI

Az edzés kellemes, napsütéses időben a Rankhof Stadionban volt, ahol az 1930-as években a magyarok egyszer legyőzték a svájciakat, egyszer pedig döntetlent értek el. A szövetség tájékoztatása szerint minden játékos egészséges és kipihente a két keddi tréning fáradalmait, amely miatt szerdán kissé fáradtan kelt útra a csapat.

A magyar válogatott pénteken 18 órától már a szombati találkozó helyszínén, a St. Jakob Parkban gyakorol, ahol a két gárda eddigi utolsó, harmadik bázeli mérkőzésén 1-0-ra nyert Fazekas László góljával 1970-ben.

Olvasói sztorik