Válogatott

Kockázatos lehet a svájciak tartalékos összeállítása

Mi legyen a sárga laposokkal a portugálok elleni csoportrangadó előtt?

A magyar válogatott szombaton este (kezdés: 20.45) az éllovas Svájc otthonában lép pályára vb-selejtező-mérkőzésen. A mieink számára a hátralévő két találkozón a harmadik hely megtartása lehet a cél, míg a svájciak csoportelsőként váltanának repülőjegyet Oroszországba.

Parázs jelenetek!
Így balhéztak a Vidi-játékosok a DVTK-szurkolókkal – VIDEÓ

A találkozó előtt a svájci Blick újságírója, Max Kern felhívta olvasói figyelmét arra, hogy a válogatott szövetségi kapitánya, Vladimir Petkovic kicsit sincs könnyű helyzetben. Négy kulcsjátékosa, Blerim Dzemaili, Admir Mehmedi, Ricardo Rodriguez és Michael Lang is veszélyben van. Ha ugyanis a négyes közül bárki újabb sárga lapot szerez a Magyarország elleni találkozón, biztosan kénytelen lesz kihagyni a portugálok elleni – nagy valószínűség szerint –, továbbjutásról döntő kulcsmérkőzést.

Az újságíró szerint a kapitány nem vállalhat kockázatot azzal, hogy Roman Bürki és Valon Behrami sérülése után újabb játékosok szerepeltetéséről mond le szombaton.

Kleinheisler László és Valon Behrami biztosan nem lép pályára, Ricardo Rodriguez viszont ott lehet a szombati kezdőben Fotó: Getty Images

A Blick újságírója üzent a kapitánynak: „Ne vállaljon felesleges kockázatot, Herr Petkovic!”

A lap azt prognosztizálja, hogy csupán Michael Lang maradhat ki a szombati mérkőzés svájci kezdőjéből, ő lesz tehát az „áldozat”, vele nem kockáztat Petkovic. Helyén, a jobbszélen a 33 éves Stephan Lichtsteiner kaphat szerepet. A lap szerint az lenne az ideális, illetve az várható, hogy a másik három sárga lapos játékos (Dzemaili, Mehmedi, Rodriguez) kezdő lesz a mieink ellen.

Ki helyettesíti a sérült Behramit?

A Blick szerint a csapatkapitány, Valon Behrami (a 32 éves középpályás a lettek elleni vb-selejtezőn viselte a karszalagot) helyére szombaton Remo Freuler léphet, míg a portugálok ellen Denis Zakaria pótolhatja őt.

Petkovic nehéz helyzetben Fotó: Getty Images

Az éllovas svájci válogatott jelenleg három ponttal előzi meg Portugáliát a B-csoportban. A listavezető szombaton Magyarországot fogadja, majd három nappal később, zárásként Lisszabonban vendégszerepel. A portugálok szombaton Andorrához látogatnak, ami papírforma szerint biztos vendég sikert ígér. A svájciaknak tehát mindenképpen kell a pont a mieink ellen, hogy megtartsák előnyüket a nagy rivális előtt.

Tabella Fotó: uefa.com
Olvasói sztorik