Válogatott

Gyalázat! Egy félidő alatt porrá zúzták az U21-es válogatottat – VIDEÓ

Nyolcgólos meccsen maradtunk alul az olaszokkal szemben.

U21-es felkészülési mérkőzés

Magyarország U21 – Olaszország U21 2-6 (0-5)
Szusza Ferenc Stadion, játékvezető: Ocenas (szlovák)
Magyarország: Demjén – Lenzsér (Szivacski, a szünetben), Kecskés Á. (Zachán, 57.), Tóth B. (Gergényi, 66.) – Katona M. (Tóth M., 57.), Vida (Szabó B., 66.), Spandler (Szalai A., a szünetben) – Koszta (Kozomán, a szünetben), Szoboszlai (Gazdag, a szünetben), Zsótér (Hinora, 57.) – Bíró B. (Makrai, 57.). Szövetségi edző: Michael Boris
Olaszország: Scuffet – Calabria, G. Mancini (Varnier, 70.), Romagna (Capradossi, 60.), Adjapong (Pezzella, 70.) – Depaoli (Parigni, 60.), Locatelli (Pessina, 60.), Murgia, Chiesa (Orsolini, a szünetben) – Vido (Favilli, 60.), Cutrone (Verde, a szünetben). Szövetségi edző: Luigi Di Biagio
Gólszerzők: Makrai (73., 88., a másodikat tizenegyesből), illetve Cutrone (17., 25., a másodikat tiznegyesből), Chiesa (29., 44.), Depaoli (31.), Orsolini (79.)

Borzasztó rosszul állt a szénája a szünetben az U21-es magyar válogatottnak, amely egy félidő játék után ötgólos hátrányt (0-5) szedett össze az Olaszország elleni barátságos mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban. A mieink a tizenhetedik és a harmincegyedik perc között négy gólt kaptak, majd a közvetlenül a szünet előtt még egyet.

A korosztályunk legjobbjai teljesen kilátástalanul játszottak az első játékrészben, kedvtelenül, odaadás nélkül képviselték a címeres mezt, csak a szerencsén múlt, hogy nem alakult ki ennél is nagyobb különbség a szünetre.

Negyvenöt perc alatt tizenkilenc kísérlete volt az olaszoknak, ezek közül tizenhárom kaput is talált. Az AC Milan támadója, Patrick Cutrone és a Fiorentina középpályása, Chiesa is két gólt szerzett, rajtuk kívül Depaoli is betalált.

Apró szépségtapasz, hogy a második félidőt aztán megnyerte a magyar válogatott. Makrai Gábor, a DVTK támadója az 57. percben lépett pályára, előbb a 73. minutumban letámadta a tétovázó kapust és az üres kapuba lőtt, majd a rendes játékidő előtt két perccel egy tizenegyest váltott gólra, nem is akárhogyan – panenkázva.

Összességében azonban nem túl sok mindenre lehet büszke a magyar csapat – mondjuk ki, semmire. Folytatás kedden 17 órakor, amikor is az U21-es korosztály Törökországban lép pályára Eb-selejtezőn.

Micsoda nap!
Dybala megmutatta szexi barátnőjét, a PSG Cavanit is beáldozná az Arsenal klasszisáért, Özil már elhagyta „az ágyúsokat”

Az első félidő összefoglalója

A második félidő összefoglalója

Olvasói sztorik