Válogatott

Időseket raboltak ki, tizenegy év fegyházat kapott a magyar válogatott játékos apja

Négy alvó gyerekre is rárontottak.

Édesapja miatt kell aggódnia Balogh Norbertnek, az olasz másodosztályú Palermo magyar válogatott labdarúgójának – írja a Blikk.

Olvastad már?
Eldőlt Piqué sorsa: a szövetség döntött a válogatottságáról

A lap egyik olvasó-riportere hívta fel a figyelmet egy 2016 szeptemberi, elsőfokú bírósági ítéletre, amelyben a focista apja harmadrendű vádlottként szerepel.

A vád rendkívül súlyos: az apa és a per elsőrendű vádlottja az ügyészség szerint még 2012 tavaszán állapodott meg abban, hogy idős embereket fognak kirabolni. Előbbi vállalta, hogy szerez olyan címeket, ahová „érdemes” betörni. Összesen heten vettek részt a rablássorozatban.

Balogh Norbert korábban sem titkolta, hogy apja börtönben volt Fotó: Getty Images

Egyik alkalommal egy egész családra rontottak rá, éjfél körül az első- és a másodrendű vádlott fekete maszkban, fekete öltözetben, fekete kesztyűben, fegyvernek látszó tárggyal érkezett. Berúgták az ajtót, rátörtek az ott alvó famíliára, köztük négy alvó gyermekre… 3.26 millió forintot zsákmányoltak, miközben – a vád szerint – Balogh apja biztosította a terepet. 2013 januárjáig tucatnyinál is több rablást követtek el, többségében idősek ellen.

A férfit 2013 januárjában tartóztatták le emiatt. A Debreceni Törvényszék közölte a Blikkel, hogy előbb őrizetbe, majd előzetes letartóztatásba került, onnan pedig házi őrizetbe április 5-ig. Ezután másik ügy következtében börtönbe kellett vonulnia, egy év múlva szabadult. 2016. június 7-én, a rablássorozat miatt viszont újra előzetesbe került.

– A harmadrendű vádlott tizenegy év fegyházbüntetést, valamint tíz év közügyektől eltiltást kapott – közölte a rablássorozat kapcsán a törvényszék.

Balogh korábban, 2015 decemberében nyilatkozott édesapjával kapcsolatban akkori klubja, a Debrecen honlapjának.

– Nehezen viseltem, hogy ritkán láthattam, és amikor beszélőre mentem, nem érinthettem meg. Fontos ember az életemben, általa kezdtem el focizni. Sokra vitte volna, de elkövetett hibákat az életében. Tanult belőle, kiegyenesedett – mesélte a játékos. Egyébként Balogh­ apja éppen akkor került börtönbe, amikor a focista az együttes első csapatának keretéhez került.

A Blikk próbálta elérni Balogh Norbertet, közösségi oldalán értesült is arról, hogy szeretnék megszólaltatni, de az egyébként évente 700 ezer eurót (218 millió forintot) kereső játékos nem reagált az üzenetre.