Válogatott

Storck lehetetlen küldetést akar teljesíteni Svájcban

Nagy kérdés, hogy ezt komolyan gondolja-e.

Vasárnap megkezdte felkészülését a magyar válogatott a Svájc és a Feröer-szigetek elleni világbajnoki-selejtezőre, melyet szombaton és jövő hét kedden rendeznek meg. Hétfő délután Telkiben Bernd Storck szövetségi kapitány sajtótájékoztatóján beszélt a héten a keretre váró munkáról, valamint a bázeli fellépésről.

HOPPÁ!
Öt csapat fut versenyt Alexis Sánchezért, de az egyikük most nagyon bekínált

– Még nem teljesen állt össze a keret, Bese Barnabás ma még bajnokit játszik, holnap csatlakozik hozzánk – kezdte a német tréner. – Szabó János az utóbbi időben nagyon jól szerepelt a bal szélen, megérdemelte az esélyt. Várjuk a világranglista hetedik pozíciójában lévő Svájc elleni meccset, különösen nagy kihívás lesz, hiszen eddig minden meccsüket megnyerték. Portugália és Lettország ellen jó teljesítményt nyújtottunk, újra arra a szintre hoztuk magunkat, mint az Eb-n. Ha megnézzük a csapat mostani összetételét, akkor láthatjuk, hogy azt nem lehet összehasonlítani az Andorrán szereplő kerettel, de sajnos több játékost is nélkülöznünk kell eltiltások vagy sérülések miatt. A mostani csapat meg fogja állni a helyét, nagyon motivált mindenki. Megpróbáljuk a lehetetlent lehetségessé tenni, két gólt már sikerült nekik rúgnunk korábban, szeretnénk bebizonyítani, hogy ez most is lehetséges.

Bernd Storck lehetségessé tenné a lehetetlent Fotó: Europress/AFP

– Először is jó lenne, ha tizenegy játékossal játszanánk, nem úgy mint a portugálok ellen. Akkor emberhátrányban is próbáltunk előretörni, ezt pedig a nézők is értékelték, hiszen tapssal búcsúztattak minket. Szeretnénk hasonlóan bizonyítani Svájc ellen is. A felállásunk elsősorban arról szólt Portugália ellen, hogy ne álljunk be védekezni, bátran próbáltunk játszani, de hogy pontosan hogyan is fogunk játszani ezúttal, az majd a következő napokban dől el. Kemény védekezésből gólra törő támadásokat tervezünk – folytatta Storck.

– Örülnünk kell annak, ha nemzetközi szinten kell meccset játszanunk, hiszen ezáltal fejlődik a csapat – tette hozzá a német szakember, majd újságírói kérdésre az eddigi nyolc mérkőzést is értékelte. – Szerettünk volna több pontot szerezni, de fontos, hogy levonjuk ebből a tanulságokat. Ha komplett lett volna mindig a csapat, akkor jobb eredményeket értünk volna el. Nem segítenek nekünk a sérülések, és ha annyian kiesnek mint az Andorra ellen, akkor komoly nehézségeink vannak. Az elkövetkező két meccsen megpróbálunk még pontokat szerezni és arra törekszünk, hogy Feröer ellen telt ház előtt jó teljesítményt nyújtsunk. Összességében azt láthatjuk, a válogatott hosszútávon javítani tud a teljesítményén, a csapat nagyon fejlődött a labdabirtoklás és a gólhelyzetek kialakításának terén. Sokkal előrébb járunk, mint néhány évvel ezelőtt. Mindig nagyok a várakozások Magyarországon, ezt el kell fogadnunk, tudnunk kell, mik a feladataink, pozitívak vagyunk. Fontos, hogy ne legyenek nagyok az elvárások és az sem mellékes, hogy a fiataloknak lehetőséget adjunk a fejlődésük miatt.

Olvasói sztorik