Válogatott

Még nem teljes a válogatott kerete

Több légiós csak a hét elején csatlakozik.

Egy kényszerű változással kezdte meg férfi A-válogatottunk a felkészülést a Svájc és Feröer-szigetek elleni vb-selejtezőkre – írja az MLSZ honlapja.

Nagy a baj:
Sérülés sokkolja a Bayern Münchent

Hangya Szilveszter már a Vasas szombati bajnoki mérkőzésén sem tudott pályára lépni betegség miatt, így a nemzeti csapat keretéhez sem csatlakozott vasárnap Telkiben. Bernd Storck szövetségi kapitány a Vasas játékosának helyére Szabó Jánost, a Paksi FC balhátvédjét hívta meg, aki már vasárnap este meg is érkezett Telkibe. A szakmai stáb eddig is figyelemmel kísérte teljesítményét, ami a hétvégi bajnoki fordulóban is kitűnő volt, így Hangya kiesését követően a meghívásáról gyorsan megszületett a döntés.

Korhut már megérkezett, Gulácsi vasárnap még a Bundesligában védett Fotó: Europress/AFP

Az itthon játszó labdarúgók már megérkeztek Telkibe, míg a légiósok közül többen is csak hétfőn csatlakoznak hozzájuk, utolsóként pedig Bese Barnabás érkezik majd meg, akinek csapata, a Le Havre hétfő este játssza le soros bajnoki mérkőzését a francia másodosztályban.

Vasárnap délután – ahogy az ilyenkor lenni megszokott – két csoportban edzettek a játékosok: akik játszottak a hétvégén, regeneráló edzésen vettek részt, míg a többiek számára teljes értékű edzést tartott a szakmai stáb kora este.

– Mindig nagyon jó érzés a válogatott keretéhez csatlakozni, hiszen nincs ennél fontosabb egy labdarúgó számára – mondta az mlsz.hu-nak Korhut Mihály. – Ugyan a világbajnokságon már biztos, hogy nem leszünk ott, de ennek ellenére nagyon fontos számunkra ez a két mérkőzés is. Svájcnak szeretnénk ezúttal is nehéz pillanatokat okozni, különös tekintettel arra, hogy az itthoni mérkőzésen sem játszottunk ellenük alárendelt szerepet, Feröer ellen pedig kötelező megtartanunk a csoport harmadik helyét. Emellett pedig nagyon fontos, hogy szurkolóinknak ismét örömteli pillanatokat tudjunk okozni, hiszen az egész selejtezősorozat során hihetetlen hangulatot varázsoltak minden stadionba, ahol pályára léptünk, végig mögöttünk álltak, amiért nem lehetünk elég hálásak nekik.

Olvasói sztorik