Válogatott

Elmaradhat a magyar válogatott vb-selejtezője

A pénzen megy a vita.

A Dán Labdarúgó Szövetség (DBU), valamint a dán labdarúgók érdekvédelmi szervezete (SPF) közötti, hat hónapja húzódó egyeztetési vita sikertelenül zárult, emiatt elképzelhető, hogy az Eb-ezüstérmes női dán válogatott nem áll ki kedden a Magyarország elleni világbajnoki selejtezőre.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának cikke szerint a DBU és a professzionális dán labdarúgók érdekvédelmi szervezete (SPF) között hosszú ideje ellentét húzódik a női A-, és az U21-es válogatott menedzselése, és azok anyagi juttatásai kapcsán. A tárgyalások hat hónap után sem vezettek eredményre, ami végül azt eredményezte, hogy a dán női A-válogatott múlt pénteken nem állt ki Hollandia ellen a hazai rendezésű felkészülési találkozójára, pedig telt ház előtt léphettek volna pályára a csapatok.

Szombat este az SPF közleményben jelezte, hogy amennyiben a dán szövetség nem teljesíti haladéktalanul a feltételeiket, nem lépnek pályára a Magyarország elleni vb-selejtezőn sem.

– Minden szempontból sajnálatos, ami a dán labdarúgásban történik. Ennek ellenére bízunk benne, hogy a női válogatottunk pályára lép majd az előttünk álló vb-selejtezőn – fogalmazott Kim Hallberg, a DBU szóvivője a szövetség honlapján. Hozzátette, a helyzet megoldása érdekében felvették a kapcsolatot a FIFA és az UEFA illetékeseivel is, de egyelőre nem tudják, hogyan oldódhat meg a precedens nélkül helyzet A mérkőzést kedden, a gyirmóti Alcufer Stadionban kellene lejátszani 18 órától.