Válogatott

Októberben is alapembere nélkül játszik a magyar válogatott

Még várat magára Gera Zoltán századik mérkőzése címeres mezben.

Az OTP Bank Liga harmadik fordulójában sérült meg a 97-szeres válogatott, 38 éves Gera Zoltán. A Fradi csapatkapitánya kihagyni kényszerült a nemzeti együttes Lettország és Portugália elleni selejtezőjét, és Népszavának adott interjújából kiderül, egy ideig még biztosan nem léphet pályára.

– Még nem tudom pontosan, hogy mennyi időt kell kihagynom. Elkezdtem a könnyített edzésmunkát, aztán majd meglátjuk, hogy alakul. Egyelőre külön csinálom a gyakorlatokat, nem olyan stabil még a lábam – kezdte Gera Zoltán, aki utoljára márciusban játszott a nemzeti csapatban, pedig a lettek ellen elérhette volna 100. válogatottságát.

– Sajnálom, hogy ezek a mérkőzések kimaradtak számomra, de ez van, ezt el kell fogadni. Valószínűleg a jövő hónapban sem fogok tudni játszani (október elején Svájcban és Feröer-szigetek ellen lép pályára a nemzeti tizenegy – a szerk.), ám ami a legfontosabb: szeretnék még egészségesen futballozni, ameddig lehet.

A 38 esztendős Gera Zoltánról nem titok, hogy játékos pályafutása után az edzői pályán is kipróbálná magát.

– Az edzősködés vonzó lehetőség, de az biztos, hogy a futball körül szeretnék maradni az aktív évek után is. Hogy ez milyen formában valósul meg, az még nem dőlt el teljesen. A közeljövőben el fogom végezni az edzői licencekhez szükséges tanfolyamokat, aztán majd meglátjuk, milyen lehetőségeim lesznek.

Októberben sem láthatjuk Gerát címeres mezben Fotó: Europress
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik