Válogatott

Storck állása volt a tét ezen a két selejtezőn

Korábbi válogatott labdarúgó értékelt.

Az andorrai csúfos vereség után a múlt héten Lettország legyőzésével és az Európa-bajnok portugálok elleni vállalható vereséggel engesztelte ki szurkolóit a magyar válogatott. A két selejtező után az FC Porto csapatában is megforduló egykori válogatott középpályás, Buzsáky Ákos értékelt a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

– Az andorrai vereség után negatív volt a közvélemény, és én is csalódott voltam. A lettek és a portugálok elleni meccsre viszont nagyon jól felkészült a válogatott, a játékosok extrán motiváltak voltak. A lettek ellen hozták a fiúk kötelezőt, Portugáliával pedig játszottak egy jó mérkőzést. Bár csak három pontot szereztünk, de szerintem kihozta magából a csapat a maximumot – kezdte Buzsáky Ákos.

Ezt láttad már?
Ronaldo belerúgott Fiolába, mégis megúszta sárgával – VIDEÓ

A korábbi kísérletezés után Bernd Storck szövetségi kapitány erre a két selejtezőre visszanyúlt a rutinosabb, Európa-bajnokságot megjárt kerethez.

– Sok szövetségi kapitányt láttunk már kísérletezni, de senki nem jött ki jól belőle. A magyar válogatottnak van egy gerince, amihez mindig csatlakozik néhány jó formában lévő játékos. Az a fajta kísérletezgetés, amit Bernd Storck is csinált, nem szokott hatékony lenni. A lettek elleni meccs előtt zsinórban négyszer kikaptunk úgy, hogy még gólt sem szereztünk, és nyilván ő is levonta a tanulságokat. A magyar labdarúgás sajnos nincs olyan helyzetben, hogy harminc klasszis játékosból tudunk szemezgetni. El kell fogadnunk, hogy van tizenkét-tizenhárom labdarúgónk, aki képes magas szinten teljesíteni, és ha kettő-három kiesik, akkor nehéz pótolni.

A korábbi válogatott labdarúgó szerint az andorrai vereség után a lettek és a portugálok elleni két selejtezőn Bernd Storck szövetségi kapitány állása volt a tét.

– Nem lett ez kimondva a két meccs előtt, de úgy gondolom, hogy a két selejtező alatt Bernd Storck állása volt a tét. Az Eb után volt egy nagy eufória, amikor az egész ország a válogatott mögött állt. Ezt követően saját hibájukból a játékosok és a szakvezetők is eljátszották ezt a bizalmat. Az andorrai vereség után sokan megkérdőjelezték, hogy a szövetségi kapitány maradjon-e a posztján. Erre kellett csattanós válasz ezen a két meccsen, hogy igenis érdemes bizalmat szavazni neki. Én most nagyon pozitív vagyok, látszott, hogy szakmailag is fel vannak készítve a játékosok. Ha azonban fiúk tudnak így küzdeni és játszani, akkor elvárható, hogy a kiscsapatok ellen is hasonló hozzáállással menjenek ki a pályára.

Buzsáky szerint Storck állása volt a tét Fotó: Europress/AFP
Olvasói sztorik