Válogatott

Fernando Santos: Koncentrálnunk kell, különben baj történhet a magyarok ellen

A portugálok szövetségi kapitánya óva int, hiszen Dzsudzsákéknak még van esélyük a továbbjutásra.

A vasárnapi vb-selejtező előtt, szombat délután megtartotta hivatalos sajtótájékoztatóját a portugál válogatott. Ellenfelünk szövetségi kapitánya, Fernando Santos óva intette a játékosait,
szerinte nem szabad lebecsülni a magyarokat, és nem az andorrai vereségükből kell kiindulni.

Ezt olvastad már?
Négy magyar is játszhat ősszel a Premier League-ben

– Matematikailag még mindig van esélyük a magyaroknak a továbbjutásra, és biztos vagyok benne, hogy mindent elkövetnek majd a győzelemért, az utolsó szalmaszálba is igyekeznek megkapaszkodni – kezdte a tréner. – Andorra ellen teljesen más csapatot láthattunk, más játékosok voltak a pályán, nem szabad abból kiindulni, minden találkozó más. Mindenképpen szeretnénk jól kezdeni a meccset, de a lényeg, hogy behúzzuk a három pontot. Több gólt kell lőni, más nem számít. Nagyon nehéz feltörni a magyarok védekezését, valamint nagyon szervezetten is támadnak, gyorsan jutnak előre, a védőinknek is százszázalékosan koncentrálniuk kell, különben baj történhet.

Fernando Santos Fotó: Europress/AFP

– A mai edzésen megnézzük, hogyan mozog Bruno Alves, ezután döntünk a holnapi szerepeltetéséről. Portugáliának az az elsődleges célja, hogy kijusson a vébére, ahhoz, hogy ezt elérjük, a következő három meccset meg kell nyerni. Döntőként fogjuk fel ezeket. A magyar válogatott Svájc ellen bebizonyította, hogy kifejezetten jó csapatról van szó. Ugyan kikaptak, de ettől függetlenül nyerhettek is volna, ami figyelmeztetés számunkra.

– Felkészültünk minden szempontból erre a meccsre, bízom abban, hogy a játékosok ezt meg is valósítják a pályán. Rögzített helyzetekből nagyon jók a magyarok, ez az egyik legnagyobb fegyverük. Erre csak úgy lehet felkészülni, ha minden egyes pillanatban teljesen koncentrálunk. Nem Svájccal kell most foglalkoznunk, hanem a magyarokkal – zárta Fernando Santos.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik