Válogatott

Szalai: nem szabad túlértékelni a győzelmet

A válogatott csatár már sejti, játszhat-e a portugálok ellen.

Nyolcvanhat percet töltött a pályán a kezdőcsapat tagjaként csütörtök este a lettek elleni világbajnoki selejtezőn Varga Roland, aki ezelőtt legutoljára Litvánia ellen húzta magára a címeres mezt még 2015 májusában. Az NB I-ben hét forduló alatt öt gólt szerző támadó ezúttal gólpasszal jeleskedett, a találkozó után pedig elégedetten értékelt.

– Jól ment a játék, sajnálom, hogy nem tudtam gólt szerezni, de az a fontos, hogy a csapat nyert – kezdte Varga. – A gólpasszom egy begyakorolt figurából született, megpróbáltam odatenni, ahova megbeszéltük. Ez sikerült, Kádár Tomi pedig befejelte. Kettő-nulla után talán azt vártuk, hogy jobban kinyílnak majd, ez sikerült is, de sajnos buta gólt kaptunk. Ekkor elhitték, hogy vissza tudnak jönni a meccsbe, a második félidő elején még volt egy helyzetük, de ezen kívül végig mi uraltuk a találkozót. Szuper volt duplán hazai pályán, a Groupama Arénában játszani válogatott mezben, nagyon vártam ezt a pillanatot. Nem tudom egyelőre, hogy a portugálok ellen játszom-e, a csapat érdeke a legfontosabb. A kapitány már jelezte az előző napokban, hogy a lettek ellen kezdő leszek, úgyhogy nem ért váratlanul, iram egyáltalán nem voltam feszült. Egy NB I-es meccshez képest teljesen más volt az– zárta a Fradi támadója.

Ezt olvastad már?
Portugál válogatott riválist kapott Futács
Varga gólpasszig jutott Fotó: Getty Images

– Így kell játszania egy csapatnak az olyan meccsek után, mint a legutóbbi kettő – vette át a szót Szalai Ádám. – Le a kalappal a fiúk előtt. Attól függetlenül, hogy a lettek ellen játszottunk, nem szabad túlértékelni a találkozót. Az első perctől fogva mi domináltunk, csak a második félidő elején volt egy kis kihagyás a letámadásoknál és a labdaszerzéseknél. Összességében azonban pozitív volt a kezdés, a visszatámadások, az, hogy uraltuk a meccset és fárasztottuk őket. Természetesen van még hova fejlődni, de a magyar válogatottnál ez még sokáig így is lesz. Nagyon jókor jött a vezetőgól, de az a csapat tud ilyen hamar előnybe kerülni, amelyik tesz is érte. Folyamatosan nyomás alá helyeztük az ellenfelet, több pontrúgást is kiharcoltunk, oldalról lőttük be a labdákat, sokat tettünk az első gólért.

– A magyar csapatoknál az benne van, hogy kilencven percig nem tudjuk nyomás alá helyezni az ellenfelet, ez a második játékrészben kicsit visszaesett – folytatta a Hoffenheim támadója, akinek sérülés miatt a 66. percben véget ért a találkozó. – Vasárnap más stílusban kell játszanunk, valószínűleg ők fogják többet birtokolni a labdát, nem kell bemutatni senkinek a sztárokból álló portugál válogatottat. Bízom azonban abban, hogy egy jó taktikával és ugyanilyen bátorsággal lépünk pályára. Nagyszerű hangulatot teremtettek a szurkolók annak ellenére, hogy az előző találkozók nem úgy sikerültek, ahogyan mi és ők is várták. Péntek délelőtt lesz egy vizsgálat a lábammal kapcsolatban, sajnos már régóta hozom ezt magammal. Nem vagyok ezzel kapcsolatban pozitív, nem látok rá sok esélyt, hogy a portugálok ellen jó lesz.

Szalai kidőlt Fotó: Europress/AFP
Olvasói sztorik