Válogatott

Újabb játékosát veszítette el Bernd Storck

Kleinheisler László után egy védőre sem számíthat a szövetségi kapitány a válogatott meccsein.

Vasárnap kora délután érkezett meg a magyar válogatott játékosainak egy része Telkibe, hogy elkezdjék a felkészülést a csütörtöki és vasárnapi vb-selejtezőre. Bernd Storck szövetségi kapitány csapata előbb Lettországot, majd Portugáliát fogadja a Groupama Arénában. A német szakember hétfő délután sajtótájékoztatón beszélt az előttük álló napokról.

Ezt olvastad már?
Dembélé (is) beégett a hivatalos dekázásán – VIDEÓ
Ismert focista nyerte az óriási főnyereményt a lottón

– Gulácsi Péter csatlakozott utoljára hozzánk, de már mindenki itt van az edzőtáborban – kezdte a német tréner. – Két játékosról le kellett mondanunk, az egyik Kleinheisler László, a másik pedig Botka Endre. Az utóbbi helyzete a mai napon vált világossá, sajnálom a hiányukat. Márkvárt Dávid holnaptól végez százszázalékos edzésmunkát. Próbáltuk feltenni a játékosokkal négyszemközt azokat a kérdéseket, hogy mi történt Oroszország és Andorra ellen, de már nem akarunk ezzel foglalkozni, de tudjuk, hogy mi miért történt. Ma lezártuk ezt a két meccset. Akkor hét játékos volt az Eb-ről velünk, most változott a csapat összetétele, ezért most nagyon jók a megérzéseim.

– Gera Zoltán velünk van és bár nem játszhat, nagyon fontos faktor, sok segítséget tud nyújtani a játékosoknak, később pedig edző is akar lenni, ebben a tekintetben is megnézheti, hogyan készülünk – folytatta Storck, majd kitért a Lettország elleni találkozóra. – Régi-új edző csatlakozott a lettekhez, másfajta rendszert hozott. 5-3-2-es felállásban játszanak védekezésben, támadásban pedig 3-5-2-ben. Gyors átmeneteket alkalmaznak, ez még a portugálok számára is nehezen feltörhető felállás volt. Máshogy kell játszanunk, mint Rigában.

A szövetségi kapitány Fotó: Europress/AFP

– A labdavesztés után az elmúlt két mérkőzése során kevésbé volt kompakt, a játékstílusunk azonban marad, úgy kell reagálnunk, mint az Eb-n. Labdabirtoklásra kell törekednünk, nem pedig a kontrákra, a lettek ellen szeretnénk valamit mutatni a szurkolóknak is, gyorsan akarunk játszani – mondta a szövetségi kapitány, majd hozzátette, pozitív hangulatot tapasztal az egész országban. – Sok e-mailt kapok és sokan állítanak meg az utcán, akik azt mondják, hogy folytatnunk kell tovább ezen az úton. Szeretnénk megörvendeztetni a szurkolókat, de a pozitív hozzáállás látszik azon is, hogy már rengeteg jegy fogyott el a lettek ellen. Szeretnénk ezt egy jó teljesítménnyel meghálálni, örülök ennek a hangulatnak. Tudatában vagyunk annak, hogy ez egy hatalmas felelősség is, a klubok már nem képviseltetik magukat nemzetközi szinten, ezért mindenki a válogatottat nézi, ez nagy nyomás – zárta Bernd Storck.

Olvasói sztorik